ГоловнаCуспільство

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як відбуватиметься навчання у школах з 1 вересня

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як відбуватиметься навчання у школах з 1 вересня

Попри карантин, школярі Дніпропетровщини 1 вересня знову сядуть за парти. Щоправда, навчальний рік розпочнеться із обов’язковим дотриманням протиепідемічних заходів. Яких саме, розповіли у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

«Нині Дніпропетровська область – у «зеленій» зоні, тож навчання допускається у звичному режимі. Але всім учасникам освітнього процесу доведеться суворо дотримуватися певних правил. Вони – задля безпеки учнів та вчителів. Допоможуть уникнути розповсюдження коронавірусної хвороби, – зазначили у департаменті. – Серед обов’язкових протиепідемічних заходів – температурний скринінг безконтактним термометром усіх працівників навчальних закладів. Педагоги повинні поширювати серед учнів інформацію щодо профілактики COVID-19. А ще слідкувати за їхнім самопочуттям та здоров’ям».

До роботи вчителів допускатимуть лише в масках, які вони повинні змінювати кожні три години. За найменших симптомів ГРВІ або температуру вище 37,2 °С – одразу звертатися до сімейного лікаря.

Найпершим правилом для всіх у школі має бути особиста гігієна та дезінфекція. Зокрема, ретельне миття рук та обробка спиртовмісним антисептиком. Санітайзери радять ставити на всіх входах до закладу. Поряд з ними – контейнери для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту.

Час початку та завершення занять для окремих класів і груп має бути різним. Графік харчування – також. Він залежить від максимальної кількості учнів, які можуть одночасно обідати, дотримуючись дистанції в один метр. У їдальнях відстань між столами повинна бути 1,5 м. Сидіти за ними можуть не більше 4-х людей.

Після кожного заняття – десятихвилинне провітрювання класу. Паралельно необхідно продезінфікувати поверхні: дверні ручки, столи, місця для сидіння.

Вхід до школи дозволено лише працівникам та учням. Батькам заходити до будівлі заборонено. Виняток – для тих, хто супроводжує дітей з інвалідністю. Захисні маски школярам на уроках можна не надягати – лише на перерві. Учні початкових класів взагалі можуть ними не користуватися всередині закладу. Дітей з класу, в якому зафіксують випадок коронавірусу, одразу відправлятимуть на самоізоляцію.

Детальніший перелік протиепідемічних заходів – тут .

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook