ГоловнаCуспільство

Опенспейс, електронна черга, дитячий куточок та всі умови для людей з інвалідністю: Правобережне управління соціального захисту після капремонту почал

Опенспейс, електронна черга, дитячий куточок та всі умови для людей з інвалідністю: Правобережне управління соціального захисту після капремонту почал

Новий затишний опенспейс, комфортна зона очікування, дитячий куточок. Після капітального ремонту розпочало свою работу Правобережне управління соціального захисту населення, що на вулиці Трудовій, 1-А. Приміщення, в якому ще з радянських часів не було ремонту, стало доступним та зручним місцем для отримання послуг і людям з інвалідністю. Для цього встановлено пандуси та забезпечено окреме зручне табло.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Будівля була побудована в 1965 році під дитячий садок, а ми сюди переїхали в 2015 році. Після реорганізації у 2019 році районних управлінь у три міські, міський голова Борис Філатов поставив першочергове завдання – відремонтувати приміщення управлінь соціального захисту. До цього будівля була в занедбаному стані. Фахівцям доводилось приймати відвідувачів у кабінетах, що було незручно як дніпрянам, так і соціальним працівникам. Так, вже з травня 2020 року у нас розпочався капітальний ремонт. Наразі було облаштовано опенспейс, санвузол, який також адаптований і для людей з інвалідністю. Також встановлена електронна черга, що забезпечує більш комфортне обслуговування громадян, а для очікування передбачені диванчики та дитяча зона», - розповіла начальниця Правобережного управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради Ольга Антонова.

Начальниця відділу приймання громадян Правобережного управління соціального захисту населення ДМР Світлана Вовк працює тут вже давно і зараз тішиться: «Зміни, що відбулися, нам дуже подобаються. Дуже дякую міській владі за турботу. Ці покращення відчувають і наші відвідувачі, бо умови приймання дніпрян стали більш комфортними. Ми, своєю чергою, продовжуємо надавати швидко та якісно послуги громадянам тепер у комфортних умовах».

Дніпряни вже встигли оцінити всі зручності нового світлого та затишного приміщення. Бо раніше своєї черги їм доводилося чекати в затісних коридорах перед кабінетами. Так, Катерина Шестопал відвідує управління вже чотири роки, і їй є з чим порівняти: «Приємно була здивована оновленому офісу. Стало зручно і швидко. Підійшов, узяв талончик і одразу потрапляєш до фахівця. Мені також сподобався дитячий куток, тепер можна спокійно приходити з дітьми».

Дніпрянин Олександр Бунаков також задоволений змінами і як будівельник відзначає: «Я бачу, що роботи виконані якісно, молодці, так тримати й надалі. До ремонту тут був занедбаний стан, а зараз тут приємно знаходиться. Коли заходиш у таке приміщення, настрій покращується, і я вважаю, що і фахівцям працювати також стало краще».

Олена Аршинова також оцінила ремонт: «Прекрасний ремонт, і відношення фахівців в управлінні мені дуже подобається. Тут завжди відчуваєш розуміння та повагу. В оновленому офісі стало більш комфортно, а електронна черга пришвидчує отримання соціальних послуг».

Правобережне управління соціального захисту населення обслуговує понад 162 тисячі мешканців, а отримувачів послуг більш, як 45 тисяч. Наразі в оновленому опенспейсі дніпрян приймають 16 фахівців, які кваліфіковано надають майже 80 видів соціальних послуг. Завдяки формату опенспейс та новій техніці, час приймання значно скорочується. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook