ГоловнаCуспільство

Через заборгованість буде обмежено розподіл електроенергії ДПП «Кривбаспромводопостачання»

ДТЕК Дніпровські електромережі змушений повідомити про обмеження з 21 жовтня електропостачання державного промислового підприємства "Кривбаспромводопостачання". Причина – невиконання обов'язків за договором розподілу електроенергії в частині своєчасної оплати. Ігнорування керівництвом підприємства своїх зобов'язань може бути причиною зупинки роботи підприємства і ставить під загрозу водопостачання жителів Апостолівського, Софіївського, Широківського районів, а також частково - Кривого Рогу та Криворізького району. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК Дніпровські електромережі.

З вересня керівництво підприємства не виконує своїх зобов'язань по оплаті послуги розподілу електроенергії в сумі понад 2,6 млн грн.

У зв'язку з невиконанням даних зобов'язань, з 21 жовтня 2020 року оператор системи розподілу змушений обмежити електропостачання підприємства, на виконання вимог Закону «Про ринок електричної енергії», Кодексу систем розподілу та Правил роздрібного ринку електроенергії.

Порушення обов'язку оплати за послугу розподілу електроенергії та обмеження подачі електроенергії до електроустановок підприємства ставить під загрозу стабільне водопостачання Апостолівського, Софіївського, Широківського районів області, а також Покровський район Кривого Рогу та частини Криворізького району. Відповідальність за наслідки відключення повністю лягає на керівництво підприємства-боржника.

ДТЕК Дніпровські електромережі закликає керівництво підприємства вирішити проблему заборгованості, а керівництво Кривого Рогу та Дніпропетровської області – сприяти вирішенню ситуації в межах їх повноважень.

Відзначимо, що станом на жовтень 2020-го загальна заборгованість ДПП "Кривбаспромводопостачання" перед ДТЕК Дніпровські електромережі становить 160 млн грн. Керівництво своєчасно виконує оплати боргу за графіком розподілу електроенергії. Однак систематично порушує свої обов'язки по виконанню авансових платежів за поточний розподіл електроенергії, яке затверджено договором про розподіл між підприємствами.

 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook