ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина отримала 15 апаратів штучної вентиляції легень від ДТЕК та Фонду Ріната Ахметова від початку пандемії

Дніпропетровщина отримала 15 апаратів штучної вентиляції легень від ДТЕК та Фонду Ріната Ахметова від початку пандемії

ДТЕК Придніпровська ТЕС спільно з Фондом Ріната Ахметова передали медикам Дніпра ще два високоякісних апарати штучної вентиляції легень. Обладнання направили до 9-ї та 16-ї лікарень міста. Загалом від початку пандемії медики Дніпропетровщини разом з іншою допомогою отримали 15 апаратів ШВЛ.

Про це повідомили у прес-службі компанії ДТЕК.

Апарати ШВЛ, які ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передали медикам Дніпропетровщини, найсучасніші у світі і є реанімаційним обладнанням високого класу. Вони прості в експлуатації та мінімізують людський фактор. Використовувати їх можна одразу після установки, що вкрай важливо. Адже нерідко життя пацієнтів з ускладненнями від COVID-19 доводиться рятувати оперативно, в умовах «тут і зараз». 

«ДТЕК – соціально-відповідальна компанія. Щойно Україна стала перед викликом у боротьбі з коронавірусом, ми одразу підключились до дієвої допомоги. Тепер у Дніпрі чотири апарати від ДТЕК Придніпровської ТЕС та Фонду Ріната Ахметова. Тут живуть наші співробітники та їхні сім’ї. Тому для нас важливо, щоб лікарні Дніпра та області мали все необхідне для надання оперативної і якісної медичної допомоги. Хочу подякувати всім лікарям України, які долучені до боротьби з COVID-19. Дякуємо вам за те, що рятуєте наші життя», - зазначив Анатолій Боричевський, директор ДТЕК Придніпровської ТЕС.

У рамках програми Фонду Ріната Ахметова «Рінат Ахметов - порятунок життів», понад 300 млн грн спрямовано на те, щоб забезпечити регіони України найнеобхіднішим для боротьби з пандемією. На потреби Дніпропетровщини з початку боротьби передано 30 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу, захисні костюми для медичних працівників та 15 апаратів ШВЛ, які вже рятують людські життя і будуть продовжувати це робити, коли пандемія мине.

«Ми завжди раді допомозі з боку соціально відповідального бізнесу. Ми запрошуємо всіх меценатів і людей доброї волі, які хочуть об’єднати зусилля з міською владою для протидії епідемії. І ми будемо раді будь-якій допомозі» - сказав Дніпровський міський голова Борис Філатов.

Лікарі Дніпра впевнені, ще два таких апарати ШВЛ від ДТЕК Придніпровської ТЕС та Фонду Ріната Ахметова для 9 та 16 лікарні обласного центру – це надія на порятунок сотень людських життів.

«Наша лікарня – одна з тих, яка приймає хворих з COVID-19. Тільки зараз у нас понад сто пацієнтів з цим діагнозом. Ми вже отримували допомогу від фонду Ріната Ахметова, це дуже важливо для лікарів, які знаходяться на передньому краї боротьби з пандемією і для хворих. Тому важливість такої допомоги складно переоцінити», - зазначив генеральний директор міської клінічної лікарні №16 Олег Хасілєв.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook