ГоловнаCуспільство
Спецтема

Актуальні дані щодо захворюваності на COVID-19 у Дніпрі

Актуальні дані щодо захворюваності на COVID-19 у Дніпрі

Станом на 9 листопада в Дніпрі зареєстровано 12 098 випадків захворювання на COVID-19, у той же час одужали 7 890 людей. Таким чином, на сьогодні 3 715 пацієнтів лікуються амбулаторно, в стаціонарах знаходяться 493: у 21-й лікарні – 156 пацієнтів, у 16-й лікарні – 64, у 4-й лікарні – 139 пацієнтів, у лікарні № 6 – 57 пацієнтів, у 6-й дитячій – дев'ять пацієнтів з COVID-19, у 9-й лікарні – 68. 

Про це під час брифінгу повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Мартиненко. У місті продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Вони здійснили 6 176 виїздів та обстежили 40 379 осіб.

«За минулий тиждень було зареєстровано 1 159 випадків коронавірусної інфекції. За позаминулий тиждень – 1 234. Кількість захворілих знизилась на 6%. Я нагадаю, що наразі не існує вакцини від COVID-19, але пандемія не створює ніяких ризиків для вакцинації від інших хвороб. Інфекційна хвороба не впливає на процес імунізації, але задля безпеки потрібно дотримуватися карантинних правил», - зазначила Тетяна Мартиненко.

Як зазначила Тетяна Мартиненко, існують рекомендації щодо проведення профілактичних щеплень під час пандемії COVID-19: 

- усім дітям потрібно проводити вакцинацію згідно з національним календарем профілактичних щеплень; 

- для осіб з групи ризику продовжується імунізація рекомендованими вакцинами; 

- якщо наявні симптоми ГРВІ, то планова вакцинація буде відкладена до моменту одужання; 

- планова вакцинація людей, що знаходилися на самоізоляції через контакт з хворим, відбувається після закінчення періоду самоізоляції та при відсутності симптомів респіраторної інфекції.  

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook