ГоловнаCуспільство

12-ка роботі Бориса Філатова від екоактивістів

Активісти, волонтери, вчені, викладачі вищих навчальних закладів з гордістю відзначають, що Дніпро — чи не єдине місто в країні, де влада чує та підтримує ініціативи активних містян. Екоспільнота нині сміливо дивиться в майбутнє, адже знає — об’єднавши зусилля можна змінити своє місто на краще. Навіть попри те, що центральна влада не передає місцевому самоврядуванню екологічний контроль. 

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради

«Мер Філатов чує наші пропозиції. Ми бачимо, що йому небайдуже, адже він робить усе, щоб люди могли втілити свої проєкти, котрі бережуть довкілля», — наголошують екоактивісти. У місті оновлюють сміттєприбиральну техніку, контейнери, також встановлено чимало урн. А в школах міста поступово прищеплюють екологічну свідомість. 

«Екологічні заходи потрібні для міста та області, адже багато років відбувався екологічний пресинг. Потрібен діалог між владою, бізнесом і громадою. Нині це є. І це — прекрасно», — розповів заступник голови обласної ради, начальник управління з питань екології, енергоефективності та "зеленої" економіки Олексій Ангурець. 

Крім цього, протягом року в Дніпрі ведеться екологічний моніторинг повітря. Дослідження такого масштабу не проводяться в інших містах України. Цей поєкт профінансовано з місцевого бюджету. Його почали, зокрема, після численних звернень громадян — адже мер Філатов дослухається до звернень городян. 

«Тільки у спільній праці органів місцевого самоврядування з громадськістю можна досягти якісних результатів. Лише там, де люди докладають власних зусиль та проявляють ініціативу, тільки там може бути розвиток», — наголошує перший директор Департаменту парків та рекреації Максим Музика. 

Місто знаходить спільну мову з заводами і підприємствами по екологічному переоснащенню. Відповідні меморандуми укладені з Придніпровською ТЕС, заводом «Потоки». Також за сприяння Бориса Філатова ведуться перемовини і з іншими промисловими гігантами в Дніпрі. Директор департаменту екологічної політики ДМР Олег Семенко наголошує, що нині у Дніпрі чимало проєктів, що є знаковими для України. 

Так, у рамках програми озеленення міста та декадника «Дніпро квітучій» планують висадити 25 тис. дерев і кущів. 

«Хочу подякувати, що зібралися на цей саміт у таких непростих умовах. Я дуже радий, що в місті так багато людей, яким небайдуже майбутнє рідного міста, доля його екології», - сказав він.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook