ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі поліпшив енергопостачання для майже 300 тисяч жителів Дніпра

ДТЕК Дніпровські електромережі поліпшив енергопостачання для майже 300 тисяч жителів Дніпра

Підвищення якості напруги та зменшення відключень електроенергії через аварії – два ключових вектори роботи, на яких зосередились енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі у Дніпрі. Фахівці виконали капітальний ремонт та технічне обслуговування 32 трансформаторних підстанцій, замінили 14 км повітряних ліній середньої та низької напруги. Компанія почала будівництво нової підстанції на житловому масиві Ігрень з подальшим переведенням існуючих клієнтів на нові мережі. Про це повідомили в прес-службі компанії.

ДТЕК піклується про своїх клієнтів, тому комплексно підходить до вирішення питання надійного електропостачання. Цього року в енергоінфраструктуру Дніпра компанія інвестує 128 млн гривень.

«Основні наші зусилля ми направляємо на системну реконструкцію електромереж, оновлення обладнання трансформаторних підстанцій й розподільчих пунктів. Подібні роботи цього року проводимо у Самарському, Новокодацькому, АНД та інших районах міста, – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережіАндрій Терещук. – Так, з початку року поліпшили енергопостачання для майже 300 тисяч жителів Дніпра. А також забезпечили надійним електроживленням 11 дитячих садків, 17 шкіл, 5 лікарень та медичне училище».

Серед крупних проєктів, що вже реалізували, – дообладнання нової підстанції “Наддніпрянська” для забезпечення більшої стабільності мережі з урахуванням живлення нових об’єктів та станцій метро у середмісті. А також – будівництво нової лінії для живлення подовженого тролейбусного сполучення на віддалені житлові масиви Сокіл-2 та Придніпровський.

Фахівці компанії провели заміну обладнання трансформаторних підстанцій для надійного електропостачання мешканців житлових масивів Придніпровський, Лівобережний-2, Діївки та Чаплів. Зокрема, енергетики встановили 6 нових підстанції для жителів, які забезпечуватимуть якісним електропостачанням близько 80 тисяч жителів Самарського та Новокодацького районів. Відремонтували й оновили кабельні лінії, що живлять багатоповерхові будинки від трансформаторних підстанцій у Соборному та Центральному районах Дніпра.

А ще замінили 14 кілометрів повітряних ліній, забезпечивши більш надійним енергопостачанням мешканців проспекту Свободи на Лівому березі, а також Чаплінської, Маршала Гречки, Полевої, Мінусинської та інших вулиць Самарського та АНД районів міста. Крім того, замінили дефектні опори, замість них встановили 49 нових.

Закупили новий спецтранспорт, який допоможе ремонтно-аварійним бригадам максимально оперативно виїжджати на аварії та здійснювати поточні ремонти. Так, автопарк поповнився 4 новими автопідіймачами та 1 екологічним електромобілем.

До кінця 2020 року ДТЕК Дніпровські електромережі проведе капітальний ремонт обладнання і технічне обслуговування ще 32 трансформаторних підстанцій, 12 підземних кабельних ліній у всіх районах Дніпра.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook