ГоловнаCуспільство

У Дніпрі працює пункт обігріву, де можна випити чаю, поїсти та перевдягатися

У Дніпрі цілодобово працює пункт обігріву. Він розташований на вулиці Лоцманській, 22-А у відділенні міського центру соціальної допомоги, котре опікується наданням послуг бездомним та людям з низьким рівнем доходів.

«До нас можна прийти у будь-який час доби, щоб погрітися, випити чаю, поїсти. Максимальний час перебування – 2 години. Однак за необхідності люди можуть залишатися довше. У пункті може розміститися до 25 людей. З початку зими щонайбільше у нас перебувало 10 відвідувачів одночасно», – розповіла заступниця директора міського центру соціальної допомоги Людмила Матьянова.

У пункті обігріву люди можуть також перепочити та перевдягнутися у разі необхідності. Змінний одяг тут видають.

«До нас приходять не тільки безхатченки, а й ті, хто опинився у складному становищі. Ситуації трапляються різні. Люди запізнюються на потяг, втрачають документи або залишаються просто неба та не мають місця для ночівлі. Були й такі, в кого відрізали опалення у будинку. З кожним, хто приходить, ми розмовляємо, з’ясовуємо, чи потрібна допомога. Якщо людина почуває себе погано, в нас є фельдшер, у більш серйозних випадках викликаємо швидку», – розповів соціальний працівник Сергій Соломаха.

Володимиру Павлову прийти до пункту обігріву підказали знайомі.

«Віднедавна я залишився без роботи і без житла. Про це місце мені розповіли знайомі, дали номер телефона, і ось я тут. Мені подобається ставлення, ніхто не ображає, всі доброзичливі. Мене нагодували, дали одяг. Якби не було такого місця у Дніпрі, я б, певно, замерз на вулиці», - розказав чоловік.

Раніше пункти обігріву відкривали при усіх міських територіальних центрах соціального обслуговування ДМР, однак через карантин вони зачинені. Наразі працює тільки пункт обігріву на вулиці Лоцманській, 22-А.

Якщо ви побачили безхатька, який замерзає, звернутися по допомогу можна за номерами телефонів: (056)785-64-63, (056)785-64-61.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook