ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відбудеться відкритий конкурс української патріотичної пісні та поезії «Поклик серця»

У Дніпрі відбудеться відкритий конкурс української патріотичної пісні та поезії «Поклик серця»

27 лютого в Палаці студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбудеться Відкритий конкурс української патріотичної пісні та поезії «Поклик серця» в рамках Марафону патріотичних мистецьких подій, присвяченого Героям Небесної сотні. Про це повідомляє прес-служба ДНУ.

Організаторами заходу є: Дніпропетровська обласна організація всеукраїнського об’єднання ветеранів, РБФ «Правозахист», Палац студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Цей фестиваль проводиться вперше і не є комерційним. Його мета - популяризація пісенної та поетичної творчості патріотичної спрямованості у молоді, представників ветеранського руху, людей різних поколінь.

У конкурсі беруть участь аматорські колективи, окремі виконавці, незалежно від відомчого підпорядкування (учасники від 10-ти років та доросліші):
- солісти, дуети, тріо;
- вокальні ансамблі.

Фестиваль проводиться у ІІ тури: І тур – відбірковий (онлайн). На підставі надісланих матеріалів та анкетних даних журі конкурсу відбере колективи та окремих виконавців для їхньої участі у ІІ турі. Саме ІІ тур – конкурсний (оф-лайн) відбудеться на базі Палацу студентів ДНУ 27 лютого.

Змагатися учасники будуть у таких номінаціях:

- українська народна пісня (козацька, стрілецька, повстанська);

- українська пісня сучасних авторів патріотичного спрямування;

- сучасна авторська поезія патріотичного спрямування;

- поезія патріотичного спрямування.

Переможців конкурсу визначить компетентне журі, до складу якого входять фахівці музичного, театрального жанру, професорсько-викладацький склад ДНУ імені Олеся Гончара та представники ветеранських об’єднань.

По завершенні ІІ туру за рішенням журі учасники та переможці будуть нагороджені дипломами лауреатів, спеціальними та заохочувальними призами.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook