ГоловнаCуспільство

У 2021 році понад 170 дітей-сиріт із Дніпропетровщини отримають житло

У 2021 році понад 170 дітей-сиріт із Дніпропетровщини отримають житло

Цьогоріч вже 30 дітей-сиріт області отримали власні оселі. Житло придбали державним коштом. Загалом до кінця року новосілля справлять понад 170 хлопців та дівчат від 16 до 23 років. Про це повідомив начальник служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Віктор Візир. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Вже отримала житло 21-річна Валерія Приваліхіна із Верхньодніпровського району. Вона – власниця двокімнатної квартири у Вільногірську. 

Валерія має двох дітей та чекає на третього. Каже, давно мріяла переїхати до міста. Раніше жила з опікунами в селі. Допомагала по домогосподарству. Згадує, було багато худоби. Лише корів – 25. 

«Збулася моя мрія – мені подарували квартиру. Тепер все під рукою – і ванна, і гаряча вода. Дуже зручно, – поділилася Валерія Приваліхіна. – Потрохи освоююся. Самотужки вчуся готувати борщ, пекти хліб, смажити млинці». 

У квартирі – ремонт. Сучасні комунікації, меблі, пральна машина. Підібрати житло допомагала соціальна служба. 

«Кошти на покупку житла дітям-сиротам виділяє держава. Вони надходять на спеціальні особисті рахунки. Допомагаємо зібрати документи. Перевіряємо стан квартири, щоб були справні комунікації, хоча б невеличкий ремонт, меблі», – розповіла перша заступниця голови Верхньодніпровської РДА Наталія Полішко. 

Раніше діти-сироти могли обрати житло лише в тому регіоні, де стали на облік. З 2021-го – в будь-якому куточку України. Зробити це необхідно  протягом року після надходження коштів на рахунок. 

«На 2021-й область отримала майже 90 млн грн державної субвенції. Кошти – на зведення малих групових будинків, придбання будинків сімейного типу та житла для дітей-сиріт», – сказав начальник служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Віктор Візир. 

Компенсація на придбання житла дітям-сиротам – від 400 до 700 тис грн. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook