ГоловнаCуспільство

Безпека на дорогах для водіїв та пішоходів: які умови створено у Дніпрі

Безпека на дорогах для водіїв та пішоходів: які умови створено у Дніпрі

У Дніпрі реалізується муніципальна програма «Безпечне місто». Серед основних завдань - модернізація та вдосконалення дорожньо-транспортної інфраструктури. Так у Дніпрі встановлюють металеві бар’єрні огородження на магістралях, замінюють та встановлюють додаткові дорожні знаки, наносять довгостійку розмітку, будують та реконструюють світлофорні об’єкти, модернізують зовнішнє освітлення вулиць та встановлюють колесовідбійний брус європейського зразка. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради

«Вперше брус з’явився у місті у 2019 році на Набережній Заводській, на ділянці від Амурського до Кайдацького мостів. Загальна його довжина більше 5 км. Всього протягом 2020 року на дорогах Дніпра встановлено 8,5 км таких конструкцій. Цьогоріч заплановано встановити 6,4 км двобічного та 1,4 км – однобічного брусу (той, що запобігає виїзду транспорту на тротуар чи узбіччя). Вони будуть встановлені на проспекті Слобожанському та на вулиці Набережна Заводська від Кайдацького мосту до вулиці Метробудівської», - розповіла заступниця начальника управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Литвинова.

Ефективність встановлення колесовідбійного брусу доводить зниження кількості ДТП зі смертельними наслідками та каліцтвами.

«Найбільш трагічні наслідки мають ДТП внаслідок лобового зіткнення. Встановлення дорожньо-транспортних огорож бар’єрного типу, які розмежовують транспортні потоки, унеможливлює такі зіткнення. У разі, якщо водій не впорається із керуванням, автівка не виїде на зустрічну смугу. До того ж такі конструкції є чудовим засобом профілактики порушень правил дорожнього руху, адже не дозволяють розвороти у невстановлених для цього місцях», - зауважив старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Ігор Яворський.

Аби убезпечити рух транспорту по Центральному мосту, тут під час реконструкції встановили залізобетонні огорожі.

«На переправі встановлені залізобетонні бар’єри біля тротуарів та по обидва боки розділової смуги. Заввишки вони 90 см. Така огорожа створена, перш за все, для перешкоджання виходу автомобілів за межі мосту та їхнього зустрічного зіткнення», - сказав інженер КП «Управління по ремонту та експлуатації автодоріг» Олег Антонов.

Серед пріоритетних завдань також створення безпечних умов на дорогах для пішоходів. Для цього у місті оновлюють дорожні знаки, наносять розмітку пластиком, встановлюють «лежачих поліцейських», будують нові та капітально ремонтують вже існуючі світлофорні об’єкти, а також облаштовують острівці безпеки.

Світлофорний об'єкт з дублюючою світлодіодною стрічкою, острівцями безпеки та сенсорною кнопкою для пішохідного світлофору на вул. Набережна Перемоги 1-Н – приклад створення сучасних умов для безпеки на дорозі.

«З 2016 по 2021 роки КП «Дніпродорсервіс» побудувало 39 нових світлофорних об’єктів, капітально відремонтувало 44. Ще 68 були обладнані пристроями дублювання світлофорних сигналів – світлодіодною стрічкою. На всіх об’єктах також встановлено індивідуальне освітлення. Сенсорні кнопки, які розміщують на світлофорах, світяться під час натискання, тож пішохід розуміє, що сигнал прийнято. Цьогоріч планується побудувати 6 нових світлофорних об’єктів у місцях з найбільш інтенсивним рухом. Також на дорогах, де дві та більше смуг руху, встановлюють острівці безпеки», - сказав заступник директора КП «Дніпродорсервіс» Геннадій Комаров.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook