ГоловнаCуспільство

В Україні дозволили щеплювати проти COVID-19 громадських діячів, коли є залишки доз вакцин

В Україні дозволили щеплювати проти COVID-19 громадських діячів, коли є залишки доз вакцин

В Україні дозволили використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію проти коронавірусу. Відповідний наказ підписав Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради

Вакцина Covishield/AstraZeneca поставляється в Україну у багатодозних флаконах. Кожен містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцина  має бути використана протягом 6 годин. Стільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. 

Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. В таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані. 

Аби знизити ризик недовикористання вакцини з вже відкритих флаконів, рекомендовано вакцинувати громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот, коли: 

· зафіксована відмова від вакцинації серед людей, які попередньо давали згоду на щеплення;

· виявлено протипоказання до вакцинації у тих, які прийшли на вакцинальну сесію;

· кількість людей, що вакцинуються в день роботи мобільної бригади недостатня для повного використання всіх відкритих флаконів з вакциною.

Вакцинація проти COVID-19 розпочалася 24 лютого 2021 року із прибуттям першої партії AstraZeneca/Covishield. 

Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні, імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

Усі щеплення добровільні й безоплатні.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook