ГоловнаCуспільство

​Які умови для безпеки пішоходів створюють у Дніпрі

​Які умови для безпеки пішоходів створюють у Дніпрі

У Дніпрі за останні півроку евакуйовано понад дві тисячі автомобілів через порушення правил дорожнього руху. Такі заходи проводяться зокрема для безпеки дніпрян на дорогах і пішохідних зонах. Про це під час виїзної пресконференції 3 березня повідомила виконувачка обов’язків начальника інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР Марія Алейниченко. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Евакуюючи транспортні засоби, які порушили ПДР, створюємо безпечні умови для руху пішоходів і водіїв, що рухаються містом, дотримуючись правил. Щодня у місті евакуюємо близько 40-50 автівок. Пішохідні переходи, перехрестя, виїзди з прилеглих територій, зупинки громадського транспорту – місця, де найчастіше водії залишають авто, порушуючи правила», – сказала Марія Алейниченко.

За словами старшого інспектора пресслужби управління патрульної поліції Дніпропетровської області Павла Карманова, проблема залишених авто у недозволених місцях дуже впливає на аварійність: «Більше сотні ДТП трапляється щотижня і вагомий внесок у кількість цих пригод вносять водії, що порушують правила паркування. Автівка, залишена, наприклад, на пішохідному переході, обмежує видимість як водієві, так і пішоходу, а значить – зростає ризик виникнення ДТП із потерпілими. Машина, яку припаркували на виїзді з двору, заважає іншому водієві маневрувати та виїхати на дорогу. І таких прикладів безліч», - зауважив Павло Карманов. 

Інспектори з питань контролю за паркуванням показали, як відбувається евакуація авто, припаркованого з порушенням правил на перехресті вул. Короленка та пл.Троїцької. 

«Спочатку вимірюється відстань від машини до пішохідного переходу. Як бачимо, транспортний засіб припаркований ближче, ніж за 10 метрів до переходу, а це – значне порушення, за яке передбачено тимчасове затримання автомобіля», – пояснив головний інспектор з питань контролю за паркуванням Сергій Островський. 

Повідомлення щодо притягнення водія до адміністративної відповідальності інспектори залишають на лобовому склі машини, виписують штраф, виконують візуальний опис авто і викликають евакуатор. Інформація щодо евакуації одразу надходить до поліції.

Водночас водій-порушник має сплатити штраф у 510 грн, вартість евакуації ( від 720 – 1050 грн) і зберігання машини на штрафмайданчику – 144 грн за добу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook