ГоловнаCуспільство
Спецтема

На Дніпропетровщині від коронавірусу вакцинують людей 80+

На Дніпропетровщині стартували ковід-щеплення людей від 80 років. Їх проводять у стаціонарних пунктах, які відкрили в амбулаторіях регіону. Про це повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька. 

Стаціонарний пункт щеплення запрацював і в Новоолександрівській амбулаторії. Персонал – лікар і медсестра. 

Спочатку пацієнта обстежують. Він дає письмову згоду на вакцинацію. Дані заносять до Електронної системи охорони здоров’я. Після щеплення – півгодини відпочинку в окремій кімнаті, під наглядом лікаря. 

«У нас вже записалися на вакцинацію 200 мешканців громади, старших за 80 років. На жаль, не всі можуть дістатися пункту щеплення із сусідніх сіл. Тож плануємо виїжджати до таких пацієнтів додому», – сказав медичний директор Новоолександрівського ЦПМСД Сергій Сотник. 

80-річний мешканець Сурсько-Литовського Василь Макушкин приїхав на щеплення на власному авто. Каже, його запросила сімейна лікарка. Не очікував, що нагода вакцинуватися з’явиться так швидко. 

«Вже набридло постійно боятися підчепити інфекцію. Не бачитися з дітьми та онуками. Давно хотів вакцинуватися. Думав, доведеться довго чекати. Та несподівано мені пощастило», – поділився Василь Макушкин. 

Загалом на Дніпропетровщині – 48 стаціонарних пунктів щеплення. 

«Вакцинацію в таких пунктах проводять спеціально навчені медичні команди. Нині проходять підготовку ще 123 бригади. У планах – облаштувати в області понад 200 амбулаторних кабінетів COVID-щеплень», – розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька. 

На Дніпропетровщині вже вакцинували понад 8 тис людей. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook