ГоловнаCуспільство

У Дніпропетровській ОДА вручили державні нагороди родинам загиблих добровольців

У Дніпропетровській ОДА вручили державні нагороди родинам загиблих добровольців

В облдержадміністрації посмертно відзначили добровольців з Дніпропетровської та Запорізької областей. Ордени родинам загиблих вручила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. Нагороди – за особисту мужність у захисті державного суверенітету. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«У 2014-му звичайні цивільні люди стали на захист країни. Завдяки їм ми не втратили нашу державу, – зазначила Юлія Лапутіна. – До Дня українського добровольця Президент України відзначив державними нагородами Героїв. На жаль, більшість посмертно. Сьогодні вручили ордени їхнім рідним»

Серед нагороджених – 11 захисників з Дніпропетровщини. Це добровольці Сергій Андрєєв, Євгеній Ворошило, Едуард Зебін, Олександр Малолітній, Олександр Мартинов, Олександр Петрушов, Олексій Пінчук, Микола Козлов, Олексій Мирошниченко, Сергій Шилов та Дмитро Саєнко.

«Добровольці – приклад мужності, нескореності та героїзму. Не шкодуючи життя, вони пішли захищати нашу свободу. Схиляємо голови перед їхнім подвигом», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

Іван Малолітній отримав нагороду за сина. Той загинув поблизу Донецька у серпні 2014-го.

«У серпні 2014-го автобус, у якому їхав син, розстріляли на трасі неподалік від Донецька. Тоді загинуло 9 хлопців. Усі вони поклали життя за Україну, – розповів батько. – Ця нагорода – визнання від країни».

Загалом Президент України Володимир Зеленський відзначив орденами «За мужність» ІІІ ступеня 67 українських добровольців.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook