ГоловнаCуспільство

Виконання бюджету Дніпровської міської територіальної громади за 2020 рік

Виконання бюджету Дніпровської міської територіальної громади за 2020 рік

Торік до бюджету Дніпровської міської територіальної громади надійшло 13 млрд 94 млн грн. Однак через карантин місто недоотримало доходів загального фонду (без трансфертів) на майже 104 млн грн. Про це повідомила під час брифінгу 26 березня начальниця відділу аналізу та планування доходів управління фінансів департаменту економіки, фінансів та міського бюджету ДМР Наталія Трофимова.

«Основні суми до планових призначень недоотримані з податку на доходи фізичних осіб, платі за землю та за надання інших адміністративних послуг. З іншого боку, за такими дохідними джерелами, як єдиний податок, акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, адміністративні штрафи та інші санкції тощо, виконання плану досягнуто», – сказала Наталія Трофимова.

Зі свого боку заступниця начальника управління – начальниця відділу контролю виконання бюджету управління фінансів департаменту економіки, фінансів та міського бюджету ДМР Тетяна Гаврікова розповіла про те, куди і на що торік витратили бюджетні кошти.

«У 2020 році близько 40 % від загального обсягу витрат, а це понад 5 млрд 234 млн грн, направили на утримання бюджетних установ міста: закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, культури та мистецтва. Майже 5 млрд грн пішло на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування, соціальних виплат населенню. На утримання житлово-комунального господарства було витрачено 2 млрд 913 млн гривень. З них 1 млрд 905 млн використали на утримання доріг, гідроспоруд, мостів і шляхопроводів, зовнішніх електромереж, кладовищ, зелених насаджень, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, утримання та благоустрій парків, 566 млн – на експлуатацію та поточні ремонти житлового фонду, у тому числі ОСББ та ЖБК. На розвиток інфраструктури нашого міста було витрачено понад 2,5 млрд грн, зокрема на капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства використано 1 млрд 100 млн грн. Майже 1,5 млрд грн склала фінансова підтримка транспортних підприємств, аби забезпечити перевезення пасажирів громадським транспортом», – сказала Тетяна Гаврікова.

Більш детальну інформацію щодо надходження та використання бюджетних коштів можна знайти тут

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook