ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині стартував конкурс «Патронатна родина очима дитини»: як стати учасником

На Дніпропетровщині стартував конкурс «Патронатна родина очима дитини»: як стати учасником

На Дніпропетровщині приймають заявки на конкурс «Патронатна родина очима дитини». Надсилати можна малюнки, відеоролики та есе. Про це розповіли у департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА.

«Патронатні батьки приходять на допомогу дітям у скрутний період. Запрошують до родини, дарують тепло. В Україні патронат – це новаторство. Конкурс проводять, аби популяризувати цю благородну справу», – зазначили у департаменті. 

Позмагатися може будь-яка родина з дітьми. Номінацій – три: соціальний відеоролик тривалістю до однієї хвилини, малюнок розміром А3 у форматі PDF, есе на друковану сторінку. Брати участь можна в усіх категоріях, але надсилати не більше однієї роботи у номінації. 

Головне – передати своє бачення родинного добробуту та любові. А ще – відобразити гострі проблеми сімей, які потрапили у складні життєві обставини. 

Надсилати конкурсні роботи слід одним пакетом разом із заявкою на електронну пошту ocssm2004@ua.fm . Зробити це можна до 8 травня.

У заявці слід зазначити: прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, місце навчання або рід занять, адресу, телефон, електронну пошту учасника, категорії поданих робіт. Відправити у форматі Word або PDF.

Лауреатів визначать 15 травня. У День захисту дітей 1 червня проведуть урочисте нагородження. 

Головна мета патронатної родини – допомогти дитині пережити скруту. Наприклад, коли батьків позбавляють прав на неї. Поки оформлюють всі документи, хлопцям та дівчатам потрібен притулок. У цей час приходять на допомогу патронатні сім’ї. Вони турбуються про дітей протягом кількох місяців і отримують за це зарплату. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook