ГоловнаCуспільство

У сквері ім. В. Клюєва у Дніпрі провели День довкілля

У сквері ім. В. Клюєва у Дніпрі провели День довкілля

У суботу, 17 квітня, у сквері ім. В. Клюєва (район просп. Івана Мазепи) пройшов День довкілля. Тут прибрали опале листя, сміття, висадили 400 кущів чубушника та декілька десятків саджанців черемхи. Зелені насадження надали одні зі спонсорів заходу. Ініціатива заходу належить міській комісії з питань екології. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради. 

«Пандемія показала, що такі острівці природи поруч дуже затребувані. Тож місцеві мешканці залюбки долучилися до Дня довкілля. Ми також вдячні соціально відповідальному бізнесу, який долучився до заходу. Спільними зусиллями ми навели лад у сквері, і це тільки початок», – наголосила голова комісії з питань екології Дніпровської міської ради Наталя Начар’ян.

Як зазначив начальник міського управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Ярослав Крисько, День довкілля у сквері ім. В. Клюєва ще раз доводить, що Дніпро – це місто без окраїн. 

«День довкілля сьогодні тут проходить у рамках акції, ініційованої міським головою Борисом Філатовим, #Дніпро_квітучий», – додав Ярослав Крисько. 

Місцеві мешканці цілими родинами прийшли навести лад у сквері. Дмитро Мелешко – з шестирічним сином Ігорем. Каже, що дуже радий долучитися до озеленення свого району: «Ми сьогодні разом робимо місце, поруч із яким живемо, зеленішим, красивішим. Це приємно». 

А от маленький Ігор, озброївшись граблями, розповідає, що піклується про навколишнє середовище: «Зараз я допомагаю прибирати листя. Потім піду копати яму для кущів. Це потрібно робити, аби піклуватися про природу, про планету».  

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook