ГоловнаCуспільство

Останній дзвоник та закінчення навчального року у школах Дніпра в умовах пандемії

Останній дзвоник та закінчення навчального року у школах Дніпра в умовах пандемії

17 травня у мерії Дніпра повідомили про особливості завершення навчального року 2020–2021 та проведення свята останнього дзвоника в умовах пандемії. Цьогоріч згідно із наказом Міністерства освіти та науки України учнів 4-х та 9-х класів звільнено від проходження державної підсумкової атестації. Так само звільнено від ДПА й учнів 11 класів, однак вони зберігають за собою право пройти її за власним бажанням. Водночас закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступити до ВНЗ у 2021 році. Про це повідомили в прес-службі Дніпровського міської ради.

За словами начальниці відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Світлани Клявченко, 15 червня учням мають вручити атестати про набуття базової загальної середньої освіти, а 30 червня – свідоцтва про повну загальну середню освіту. 

«Відповідно до структури 2020–2021 навчального року останнім днем навчальних занять у комунальних закладах загальної середньої освіти Дніпровської міської ради було визначено 28 травня. Однак згідно із календарем проведення ЗНО, який був затверджений наказом Міністерства освіти і науки України, 28 травня визначено днем проведення ЗНО з математики. З огляду на те, що на базі 43 шкіл міста функціонуватимуть пункти проведення ЗНО, до роботи у яких залучено 1730 педагогів, керівникам закладів рекомендовано внести зміни до структури поточного навчального року, визначивши останнім днем занять 27 травня», – повідомила Світлана Клявченко.

Чиновниця також розповіла про особливості святкування останнього дзвоника в умовах пандемії: «Обмеження, визначені постановою Кабінету Міністрів України, забороняють у «жовтій» зоні проведення масових заходів за участю понад 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або відкритої території, наповнюваність залів більш як 50 %. Також зборонено проведення у закладах освіти масових заходів за участю понад одного класу та за присутності глядачів. У разі встановлення червоного рівня небезпеки, заклади освіти не зможуть організувати свято останнього дзвоника для учнів в очному режимі».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook