ГоловнаCуспільство

Відомий письменник Ян Валетов презентував нову книгу у ДніпроОДА

Відомий письменник Ян Валетов презентував нову книгу у ДніпроОДА

Відомий письменник Ян Валетов презентував у Дніпропетровській ОДА новий роман «Не час помирати». Тепла зустріч з шанувальниками – перший творчий вечір в адмінбудівлі після «карантинної» перерви. Про це сповістила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб. 

«ДніпроОДА знову відкриває двері для творчих зустрічей. Традицію відновлюємо презентацією книги знаменитого мешканця нашої області – Яна Валетова. Це цікавий автор, якого знає весь світ», – сказала Ольга Горб. 

Ян Валетов презентував роман «Не час помирати».Це друга частина трилогії-постапокаліпсису. Продовження історії про світ, де після витоку вірусу з військової лабораторії померли всі дорослі. 

Залишаються лише діти та підлітки, які влаштовують свято неслухняності.  Планета скочується в хаос. Але з'являється двоє людей. Хлопчик, який зберіг вміння читати. І дівчинка, яка не підкоряється загальним правилам. Вони починають спільну подорож, щоб врятувати людство. 

«Друга книга продовжує історію з дещо іншого боку. Чи можна врятувати світ, який не хоче, щоб його врятували? Адже будь-яке суспільство чинить опір змінам. І страшне суспільство, з яким ми познайомилися в першій книзі, теж не хоче змінюватися», – розповів письменник Ян Валетов. 

За один день першу книгу трилогії «проковтнула» Світлана Потоцька. Другу чекала з нетерпінням. 

 «Першу книгу прочитала за один день. Мені вона дуже сподобалась. Сподіваюся, друга не розчарує», – поділилася відвідувачка творчого вечора Світлана Потоцька. 

Під час презентації Ян Валетов відкрив завісу таємниці та поділився задумами нових книг. Розповів, що письменництво для нього – хобі. Йшлося й про розвиток українського книжкового ринку. 

«Я знайомий практично з усіма романами Яна Валетова і читаю їх «запоєм». Є книги, які просто перевертають свідомість. Дніпропетровщина виграла від того, що у нас є такий геніальний письменник. Ми можемо потримати його за руку, привітати», – поділився відвідувач зустрічі Олександр Хасапов.   

Насамкінець письменник підписав шанувальникам нові книги. Передав кілька десятків томів  і до інтернатів та лікарень Дніпропетровщини. 

Творчий вечір з Яном Валетовим – перша зустріч акції «Українська книга в ДніпроОДА». Акція приурочена до 30-річчя незалежності України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook