ГоловнаCуспільство

«Дніпрогаз» проводить інвентаризацію переданих клієнтами показань лічильників

«Дніпрогаз» проводить інвентаризацію переданих клієнтами показань лічильників

Для коректного розрахунку обсягів фактично спожитого газу клієнти АТ «Дніпрогаз» зобов’язані станом на 1 число знімати показання приладів обліку та передавати їх фахівцям компанії до 5 числа кожного місяця. Це дає змогу споживачам бути впевненими, що вони сплачують саме за той обсяг газу, який було використано. В свою чергу, фахівці газової компанії мають з певною періодичністю знімати контрольні показання лічильників для звірки даних зі споживачем.

Через невідповідність даних про обсяги фактично спожитого енергоресурсу, які дніпряни надавали впродовж першого кварталу 2021 року, АТ «Дніпрогаз» продовжує проводити інвентаризацію  поточних показань лічильників із фотофіксацією. Після її завершення показання приладів обліку газу будуть приведені у відповідність.

Нагадаємо, що впродовж 2020 року ціни на газ значно коливались. Це змусило багатьох власників домогосподарств підлаштовуватись під цінові коливання, щоб знизити фінансове навантаження на сімейні бюджети. Наприклад, у лютому-березні 2021 року домогосподарства з газовим опаленням передавали операторам ГРМ обсяги споживання близькі до 50 куб м на місяць. Цілком логічно, що в сезон низьких температур такі обсяги не можуть відповідати дійсності. Не здійснились й очікування щодо можливого зниження ціни блакитного палива.   

Ускладнила ситуацію також пандемія коронавірусу. В умовах загальнодержавного карантину частина громадян лишилась без роботи або ж була переведена в режим простою, що вкрай негативно відобразилось на рівні розрахунків за комунальні послуги, у тому числі за послуги з газопостачання.

Із загостренням ситуації, пов’язаної з поширенням COVID-19, по всій Україні почастішали випадки недопуску контролерів газорозподільних компаній для зняття контрольних показань лічильників. Це в свою чергу зробило неможливим ефективну звірку фактичних обсягів споживання газу.

«Аби розрахунки здійснювались за фактом реального споживання, контролери нашої компанії будуть проводити фотофіксацію показань лічильників за допомогою спеціальних мобільних додатків. Весь процес із збереженням фото відлікового механізму лічильника триває кілька секунд. Просимо споживачів газу віднестись до зазначених заходів з розумінням та надавати доступ до приладів обліку представникам АТ «Дніпрогаз», - зазначає начальник відділу інспектування Сергій Лисенко.

У штаті «Дніпрогазу» налічується 58 контролерів, які зможуть обходити понад 2,2 тис домогосподарств на день. Тому процес інвентаризації потребує певного часу і буде здійснюватися співробітниками компанії поступово протягом декількох місяців.

Зауважимо, що інвентаризація обсягів спожитого газу здійснюється співробітниками АТ «Дніпрогаз» із дотриманням усіх карантинних вимог. До того ж, наші фахівці щоденно перед початком робочого дня проходять медичні огляди та температурний скринінг.

Перепрошуємо за завдані незручності і закликаємо Вас вчасно передати показання лічильників в період до 5 числа наступного місяця.

Зробити це можна за допомогою онлайн-сервісів на вибір:

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook