ГоловнаCуспільство

Подання проєктів бюджету участі 2021 року завершено: у міськраді підбили підсумки

Подання проєктів бюджету участі 2021 року завершено: у міськраді підбили підсумки

У Дніпровській міськраді оголосили завершення подання проєктів до програми «Бюджет участі». Прийом заявок проходив з 11 травня по 11 червня. Ініціативи подавались за п’ятьма групами: освітні, гуманітарні, медико-соціальні, муніципальні, інформаційно-молодіжні. Цьогоріч було збільшено граничні суми проєктів: малі – від 100 до 500 тис. грн, великі – від 500 тис. до 1500 тис. грн. У результаті було отримано 432 ініціативи на загальну суму 254 млн грн. Про це повідомила під час пресконференції 14 червня директорка департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлія Павлюк.

«Найпопулярнішими стали муніципальні проєкти – їх було подано 188, далі освітні – 120, гуманітарні – 61, молодіжні – 44, медико-соціальні – 22 ініціативи. Найактивнішим районом у Дніпрі традиційно є Новокодацький. Звідти надійшло 76 проєктів, з АНД району ми отримали – 71, з Чечелівського – 57. Найкреативніші – від молоді. Серед проєктів, поданих молодими людьми, – проведення у місті фестивалів вуличного мистецтва, повітряного плавання тощо, а також створення мапи міста, на якій буде вказано найкращі місця у Дніпрі, де можна сфотографуватися», – розповіла детальніше Юлія Павлюк. 

Протягом серпня-жовтня проєкти проходитимуть оцінювання та модерацію. Потім їх буде виставлено на голосування. Реалізованими стануть ті проєкти, що отримають найбільший відгук від мешканців Дніпра. Детальніше з ідеями, які надійшли до програми «Бюджет участі», можна ознайомитися на сайті https://adm.dniprorada.gov.ua.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook