ГоловнаCуспільство
Спецтема

​Щодня на Дніпропетровщині від COVID-19 в середньому вакцинують 4 тис людей

На Дніпропетровщині від коронавірусу вакцинували майже 150 тис людей. Щодня в регіоні роблять в середньому 4 тис таких щеплень. Про це під час прес-конференції розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Квітницька. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Світовий досвід доводить: вакцинація гальмує розвиток епідемії. Рівень захворюваності знижується. Тому Дніпропетровська область активно долучилася до COVID-імунізації», – розповіла Тетяна Квітницька. 

В області вже щепили майже 150 тис людей. Понад 19 тис з них – другою дозою. 

«Працюємо з трьома вакцинами – AstraZeneca, CoronaVac та Comirnaty . Всі вони зареєстровані ВООЗ та сертифіковані», – додала заступниця директора департаменту. 

За її словами, мешканці регіону, які щепилися двома дозами, можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. 

«Вакцинуємо медпрацівників, освітян, працівників органів влади. Людей, які записалися до листа очікування – таких в регіоні майже 52 тис», – сказала Тетяна Квітницька. 

Записатися на вакцинацію можнау сімейного лікаря, на порталі або в застосунку «Дія» та за телефоном «гарячої лінії» МОЗ – 0 800 60 20 19. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook