ГоловнаCуспільство

У Богданівці звели «з нуля» амбулаторію сімейної медицини

У Богданівці звели «з нуля» амбулаторію сімейної медицини. Лишилось розставити меблі й обладнання, навести лад на подвір’ї. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Побудували амбулаторію у селі Богданівка Павлоградського району. Сучасну, світлу та затишну. Там місцеві мешканці зможуть отримати якісні медпослуги», – зазначив Валентин Резніченко.

60d1bca23777a.jpeg

Директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Богданівської сільради Любов Смеловська каже – нова амбулаторія перевищила усі очікування.

«Нова амбулаторія – це близько, зручно та доступно. Тут надаватимуть усі найважливіші медичні послуги. Зможемо розвантажити старий медзаклад», – сказала Любов Смеловська.

60d1bcba3c77e.jpeg

Амбулаторію оснастять новітнім обладнанням. Його закупили обласним та місцевим коштом.

60d1bcd2942b5.jpeg

Усередині буде сучасна лабораторія, кабінет щеплення, оглядові та маніпуляційні. А ще – телемедичний комплекс. Сімейний лікар зможе в онлайн-режимі проконсультуватися з фахівцями районної чи обласної лікарні.

60d1bceb157e3.jpeg

Для лікаря в амбулаторії є «квартира». Житло облаштували в окремому крилі будівлі. Там – дві спальні, кухня-вітальня, санвузол і гардеробна.

«Усередині усе готове. Будівлю утеплили, провели сучасні комунікації, протипожежну та охоронну сигналізації. Для відвідувачів з інвалідністю облаштували пандуси та окремий санвузол. Лишилось завести меблі й обладнання. Та встановити лавки на подвір’ї»,  сказав представник підрядної організації Сергій Ноздрєватов.

60d1bd04c5aa4.jpeg

В амбулаторії зможуть обслуговувати не лише мешканців Богданівки, а й усієї громади. Це майже 10 тис жителів.

«У центрі Богданівки є амбулаторія. Але село дуже розтягнуте, багатьом жителям туди далеко добиратися. Тепер буде набагато зручніше і швидше. Не треба їхати маршрутками. У будь-яку хвилину можна пішки підійти до сімейного лікаря чи здати аналізи. Це буде супер-сучасний медзаклад»,  сказала місцева жителька Любов Каращук.

60d1bd39ca78d.jpeg

Медичну інфраструктуру на Дніпропетровщині розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook