ГоловнаCуспільство

АТ «Дніпропетровськгаз»: «Вчасне технічне обслуговування газових мереж рятує життя»

«Подбай про безпеку» - газовики пропонують клієнтам технічне обслуговування внутрішніх газових мереж за акційною ціною – 300 грн у рік. Метою техобслуговування є недопущення виникнення витоків газу. Адже вчасне їх виявлення та усунення збереже здоров’я та життя людей.

З початку року у побутових споживачів виявлено та ліквідовано майже 30 тис витоків газу. Найрозповсюдженіші випадки: витік газу на електроізолюючому фланці, внутрішніх газопроводах, витоки на різьбових з’єднаннях перед та після крану на опусках до приладів.

«Найнебезпечнішими є "зашиті" газопроводи. Люди не знають, що дбаючи про дизайнерську красу приміщення, наражають себе і рідних на небезпеку. Адже гіпсокартонові та інші короби унеможливлюють вчасне виявлення витоків на газопроводі та перевірку його технічного стану. Люди не знають про незначний витік газу, при цьому, газ в оселі накопичується, що може призвести до нещасних випадків», - зауважує головний інженер АТ «Дніпропетровськгаз» Олександр Макаренко.

Які ознаки отруєння газом?

  • При легкому отруєнні характерні наступні симптоми: головний біль, сльозотеча, загальна слабкість, болі в серці, запаморочення і сонливість.
  • Середній ступінь тяжкості характеризується втратою орієнтації, порушеною координацією, прискореним ЧСС (частота серцевих скорочень).
  • При тяжкому отруєнні можливі втрата свідомості, ураження серцевого м'яза і головного мозку і набряклість легенів.
  • Також зустрічається миттєва інтоксикація, характерними ознаками якої є втрата свідомості після декількох вдихів, асфіксія і зупинка серця.
  • Вчасно виявити витоки газу допоможе регулярне технічне обслуговування внутрішніх мереж.

Що отримує клієнт, підписавши договір з компанією Дніпропетровськгаз?

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу;
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів;
  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку;
  • перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах,
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Послуга є ринковою. Укладення договору клієнтами відбувається на добровільних засадах.

Усі необхідні документи (договір, акт виконаних робіт, рахунок) надає клієнту працівник компанії. Під час візиту має бути одягнений у спецодяг та пред’явити посвідчення.

Оплата за надану послугу відбувається виключно у безготівковій формі. Клієнт може оплатити послугу картою через POS-terminal, або ж протягом 5 днів у будь-якому банківському відділенні, або на пошті.

Згідно з чинним законодавством технічне обслуговування – це контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення та інші операції з утримання працездатності і справності газових мереж.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook