ГоловнаCуспільство

На Кайдакській насосно-фільтрувальній станції у Дніпрі оновлюють кабельні лінії

На Кайдакській насосно-фільтрувальній станції у Дніпрі оновлюють кабельні лінії

У Дніпрі на Кайдакській насосно-фільтрувальній станції повністю оновлюють кабельні лінії для безперебійного живлення водою мешканців міста. Замінюють їх всі (кабелів п’ять, і мають довжину у 2 кілометри кожен). Як зазначають представники КП «Дніпроводоканал», підрядники випереджають графік і роботи планують завершити до 1 серпня. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Старі труби капітально не ремонтували з 50-х років. Ставили на проблемні ділянки спеціальні ремонтні хомути, а за минулі два роки їх довелося встановити майже сорок», — розповів головний інженер КП «Дніпроводоканал» Юрій Рескаленко. 

Також постійно ставалися аварії, а одна з найбільших сталася у грудні торік: «Тоді відбулося пошкодження кабелю - правий берегу Дніпра фактично на декілька днів залишився без води. Для того, щоб в подальшому подібних аварій не траплялося, розробили проєкт, і зараз ми замніюємо повністю всі кабелі (основні та резервні), які живлять станцію. Такі роботи коштують місту 30 мільйонів гривень Ще місто вкладає й на модернізацію загалом всієї Кайдакської насосно-фільтрувальної станції, щоб збільшити якість питної води», — повідомив заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайло Лисенко. 

«Зараз проводяться земельні роботи, щоб почати укладати кабелі. Наразі підрядники випереджають графік. З такими темпами планується завершити ремонт до 1 серпня», — підсумував головний інженер КП «Дніпроводоканал» Юрій Рескаленко. 

Довідка: Кайдакська насосно-фільтрувальна станція надає щодоби 256 тис. кубометрів води.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook