ГоловнаCуспільство

Ремонти в житлових будинках: скільки коштів витрачає на це Дніпро

У бюджеті Дніпра на поточний рік на заходи за муніципальною програмою реформування та розвитку житлового господарства на 2020-2024 роки та за програмою комплексного благоустрою та реконструкції вулиць міста Дніпра на 2020-2024 роки передбачено 602,2 млн грн., що на 144,2 млн грн. більше, ніж у 2020 році. Головний розпорядник цих коштів – департамент житлового господарства Дніпровської міської ради. Про це під час брифінгу 5 липня повідомила начальниця відділу бюджетування виробничої сфери управління фінансів Дніпровської міської ради Олена Жеглова. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Найбільше із згаданої суми коштів передбачено на капітальний ремонт в житлових будинках комунальної власності, зокрема й на виготовлення проектно-кошторисної документації, а саме 341,9 млн грн., що майже на 130 млн грн. більше, ніж у минулому році. На капітальний ремонт покрівель у понад 100 житлових будинках передбачено 250,8 млн грн., ліфтів – у 38-ми багатоповерхівках (45,4 млн грн.), фасадів житлових будинків (42,6 млн грн.), виконання інших будівельно-ремонтних робіт у будинках – 3,1 млн грн.», – сказала Олена Жеглова.

Представниця управління фінансів також додала, що на ліквідацію аварійних ситуацій у житлових будинках (у сантехнічних системах, системах внутрішньо-будинкового опалення, каналізації, холодного водопостачання, електропостачання) у бюджеті міста передбачено 245 млн грн., з них 107,8 млн грн. вже профінансовані. Щодо капітальних видів робіт, то наразі найбільше виконано ремонтів покрівель – у понад 80-ти житлових будинках або майже 75 % від запланованих на рік обсягів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook