ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині за борги буде обмежено електропостачання підприємству «Дніпро-Західний Донбас»

На Дніпропетровщині за борги буде обмежено електропостачання підприємству «Дніпро-Західний Донбас»

ДТЕК Дніпровські електромережі змушений повідомити про обмеження електропостачання ДП «Дніпро-Західний Донбас», яке буде реалізовано 06 липня згідно з вимогою Закону «Про ринок електричної енергії» у разі зриву домовленостей з боку водопостачальника ДП «Дніпро-Західний Донбас». Причина – невиконання гарантійних зобов'язанням погашення боргу, які були надані держпідприємством. А також невиконання обов'язків за договором розподілу електроенергії в частині своєчасної оплати. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Станом на 05.07.2021 загальна заборгованість ДЗД перед ДТЕК Дніпровські електромережі становить 91,6 млн грн. Вона почала формуватися з 2010-го року. Державне підприємство регулярно ігнорувало оплату розподілу електроенергії та зривало графіки погашення заборгованості. У жовтні 2020 року за результатами переговорів з представниками Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровської обласної державної адміністрації та ДП «Дніпро-Західний Донбас» було підписано договір реструктуризації заборгованості держпідприємства, умови якого своєчасно виконувалися. Але наразі підприємство знов припинило розраховуватися за гарантійними зобов'язаннями. Борг за червень складає 1,2 млн грн. Ще 0,6 млн грнпідприємство заборгувало за розподіл електроенергії (за травень 2021).

Про обмеження електропостачання ДЗД заздалегідь було поінформовано 16 червня. Керівництвом підприємства були надані гарантії про сплату заборгованості до 5 липня. Однак, станом на 5 липня, керівництво їх не виконало. В разі, якщо надані гарантії погашення боргу не будуть виконані своєчасно, оператор системи розподілу змушений буде обмежити електропостачання підприємству ДЗД 6 липня, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії».

Обмеження електропостачання призведе до відсутності води у чотирьох містах області – Павлограді, Синельниковому, Першотравенську, Тернівці, – та десятках сусідніх населених пунктів. Юридичну відповідальність за надійне функціонування ДП «Дніпро-Західний Донбас», в тому числі за наслідки відсутності в нього електроенергії, несе керівництво водоканалу.

ДТЕК Дніпровські електромережі очікує виконання гарантійних зобов’язань у встановлений термін та закликає керівництво підприємства вирішити проблему заборгованості, а обласну владу – звернути увагу на врегулювання питання погашення боргу, щоб запобігти обмеженню електропостачання ДП «Дніпро-Західний Донбас».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook