ГоловнаCуспільство

«ДОБРИЙ ПОНЕДІЛОК» в Biopharma Plasmа Дніпро: донорів пригостили прохолодним лимонадом (ФОТО, ВІДЕО)

5 липня в BiopharmaPlasmа Дніпро пройшов традиційний для донорського центру плазми крові партнерский день підтримки донорства - «Добрий понеділок». Ідея започаткування такої традиції виникла не випадково – її ініціаторами стали донори плазми, власники «смачних» бізнесів. Саме вони запропонували проводити івенти, на яких мали б можливість пригощати донорів і цим висловлювати свою подяку за небайдужість і соціальну відповідальність. Цього разу плазмацентр зустрічає донорів з новим партнером – рестораном MURMURbar, який пригощає донорів лимонадами власного виробництва. В літню спеку – це саме те, що підтримає та швидко відновить організм донора після донації. А ще бонусом – картка на 50% знижку на особливу піцу в ресторані MURMURbar. Про це стало відомо на місці події.

«Добрий понеділок» - не перший партнерський захід плазмацентру Biopharma Plasmа Дніпро та Mur Mur вar. Так минулого тижня в галереї MUR MUR bar завершилась виставка дитячого малюнка «Донор очима дітей». Це були роботи маленьких учасників конкурсу, що проводився в Biopharma Plasmа Дніпро і партнери вирішили показати їх якнайбільшій кількості людей, для того щоб надихнути їх на добрі вчинки та розповісти про донорський героїзм.

Терапевт Biopharma Plasmа Дніпро Мілана Олефір розповіла, що компанія Biopharma Plasmа Дніпро підтримує соціально відповідальний бізнес та здоровий спосіб життя: «Сьогодні у нас новий партнер проекту «Добрий понеділок» - ресторан MUR MUR bar. Ми дуже вдячні, що бізнес підтримує донорський рух і наш донорський центр. До речі, минулого тижня в галереї ресторану завершилася виставка дитячого малюнка «Донор очима дітей». Це були роботи маленьких учасників конкурсу, який проводився в Biopharma Plasmа Дніпро. Хочу запросити донорів в наш центр. Ви не тільки зробите добру справу, а й отримаєте бонуси за донацію, а якщо ви приведете своїх друзів, ви також отримаєте бонуси. Ми працюємо з понеділка по суботу з 7:30 до 16:00. Будемо раді вас бачити », - зазначила лікарка.

В свою чергу, донор, мама юного небайдужого художника, Інна Симчіч розповіла про те, що донорство - життєве кредо всієї її сім'ї і навіть маленького сина. Про це вона розповіла після своєї вже 13 донації: «Мій син - творча дитина, він завжди небайдужий до того, чим займаються його батьки. Я і мій чоловік є донорами Biopharma Plasmа Дніпро. Сьогодні у мене 13-а здача плазми. Моя дитина завжди є активним учасником конкурсів, який проводить плазмацентр. Він захоплюється малюванням, на одній з перших своїх картин мій син написав: «Моя мама і мій тато - донори, вони дарують життя. Тому, що донорство - це круто». Мені дуже приємно, що дитина підтримує маму і тата донорів, ми раді тому, що в центрі Biopharma Plasmа Дніпро проходять цікаві акції та конкурси. Сьогодні ми дізналися, що ще одна робота мого сина представлена в галереї ресторану MUR MUR bar. Дуже добре, що проводяться такі виставки в яких беруть участь діти, які небайдужі до порятунку життів», - поділилася донор.

Інна Симчіч зазначила, що обов'язково відвідає з сім'єю ресторан, в якому представлена робота її сина, і з'їсть піцу. Тим більше, що в рамках проекту «Добрий понеділок» ресторан MUR MUR bar пригостив донорів лимонадом і надав знижку 50% на особливу піцу. 

Власниця MUR MUR bar, ресторатор Наталя Лісняк: нас об’єднує соціальна відповідальність та пропаганда здорового способу життя, заклик до здорового харчування:  «Ми – Mur Mur вar чудового вина, піци, музики та різноманітних івентів – концертів, виставок, зустрічей з цікавими особистостями тощо. Ми підтримуємо творчі пошуки як митців-початківців, так і майстрів своєї справи, нам подобається відкривати нові імена та знайомити місто з ними, підтримувати соціальні та благодійні проекти, таки, як, наприклад, нещодавня виставка дитячого малюнку на честь Міжнародного дня донора. Сьогодні ми в гостях у BiopharmaPlasmа Дніпро і раді приєднатися до доброї та щирої традиції виробників пригощати донорів своїми кулінарними витворами. Бонусом до корисних лимонадів – знижка на нашу піцу, яку ми з радістю даруємо донорам, що прийшли в цей день. Вони рятують життя людей, а ми готові їх підтримати своїми кулінарними корисними стравами», - зазначила вона.

За словами Наталії, ідеологами та власниками закладу є їхнє подружжя – «Я та мій чоловік, Дмитро Лісняк. Ми вже понад п'ятнадцять років створюємо гастрокультуру Дніпра, відкриваючи цікаві та атмосферні місця. Кожне зі своїм обличчям, кухнею, «родзинками». Незмінним залишається якість та любов до гостей. Наш бізнес, це історія про просту, доступну та зрозумілу їжу без зайвого пафосу. Про нашу кухню та місію: в нашому меню справжня, жива їжа, що готується з делікатесних високоякісних продуктів, які завдяки нам доступні майже будь-кому. Піцу «неаполітанка» наш бренд-шеф звів в ступень абсолюту, яку готує на декількох видах унікального борошна», - говорить вона.

В родину «ресторанів» Наталі та Дмитра входять німецька кнайпа «Штрассе», англійський паб «Банка» та, власне, ресторан Mur Mur вar.

Наталя Лісняк поділилась: «Проїхавши понад двадцять країн, ми завжди знаходили те, чого бракувало у нашому місті. Так народився проект, якій закриває власні потреби – заклад з вишуканим вином, яке доступне будь-кому. Особливо тому, хто шукає. Наш формат – це динаміка, свобода, жодного нав'язування та обмежень, космополітизм – англієць відчує себе в Лондоні або Ліверпулі, німець – в Берліні чи Мюнхені, українець – у себе вдома. У нас працюють ті, що цікавляться життям у всіх його проявах. Ті, що ставлять питання та завжди отримують на них відповіді. Ті, що жадібні до навчання та готові до добрих справ. Ті, що отримують тут школу справжнього життя та навіть відпочивати приходять на роботу», - поділилась Наталя Лісняк.

Донор Biopharma Plasma Дніпро, на рахунку якого 9 донація, курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Микола Краса, який вже більше року є донором, розповів про те, чому це важливо: «Я систематично здаю плазму, це у мене вже 9-я донація. Також я привів сюди багато своїх однокурсників, вони теж стали донорами. Вважаю почесною місію донорства, ми повинні допомагати людям, які цього потребують», - розповів курсант.

Довідка.

Донорство плазми є не тільки благородною справою, а й корисним для самого донора:

  • Відбувається очищення і відновлення організму;
  • Плазмаферез - профілактика інфарктів та інсультів;
  • Донорство плазми - постійний контроль здоров'я і мотивація до здорового способу життя;
  •  Донори плазми за статистикою живуть на 5 років довше.

Донорство плазми вигідно для донора:

  • Грошова компенсація за донацію становить від 276 грн;
  • Працює бонусна програма до кінця 2021 року для кадрових донорів: +300 грн за кожну 3 і 6 донації, та +600 грн – за дев’яту;
  • Акція «Приведи друга» - 100 грн за кожного нового донора;
  • Безкоштовні аналізи на ВІЛ, гепатит В і С і 22 показники крові (Такий комплекс обстежень вартує більше 2500 грн);
  • Консультація досвідченого терапевта;
  • Донор має 2 додаткових оплачуваних вихідних, згідно із законодавством.

Гарна доброзичлива атмосфера, 100% безпечність процедури в цьому медичному закладі європейського зразка чекають на нових донорів плазми крові.

Контакти:

Biopharma Plasma Дніпро

м Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

ПН-СБ - 7:30 -16: 00

колл-центр: 0800 600 003; 067 155 4828.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook