ГоловнаCуспільство

Сучасні майданчики для вигулу собак: де їх планують побудувати у Дніпрі цього року

У Дніпрі облаштовують сучасні майданчики для вигулу собак. Перший – збудований біля скверу Олександра Усачова (просп. Петра Калнишевського, 46). А цьогоріч у планах звести чотири таких майданчики. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

«Тож, плануємо їх побудувати на території парку ім. Шевченка, у Молодіжному парку, що у Новокодацькому районі, у сквері на вул. Калиновій, З - вул. Образцова, а також по вул. Гладкова, що на ж/м 12 квартал. Такі майданчики передбачають цілком огороджену територію, де можна не лише вигулювати собак, а й тренувати їх. Для цього буде спеціальне обладнання, перешкоди тощо. На таких зонах вигулу власники собак повинні прибирати за своїми домашніми тваринами. Для цього теж передбачене спеціальне місце. Обов’язково розвиватимемо таку інфраструктуру, оскільки попит на неї є», - розповів під час виїзної пресконференції 8 липня директор комунального підприємства «Спорт-Дніпро» Антон Юрченко.

Зі свого боку, начальниця відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко нагадала про дію правил утримання домашніх тварин у місті, відповідно до яких собак потрібно реєструвати: «Чим більше реєструють домашніх тварин, тим ясніше стає, у яких місцях необхідно облаштовувати майданчики для вигулу собак. Реєстрація передбачає чіпування і видачу муніципального жетону, як підтвердження того, що тварина зареєстрована. Також при реєстрації тварини видаємо місячний запас пакетів для прибирання екскрементів. Вони біорозкладані і не шкодять довкіллю. Тобто, спрощуємо собачникам прогулянки, щоб вони були максимально комфортними».

Дніпрянка Анастасія Садкова у захваті від майданчику для вигулу собак, що біля скверу Олександра Усачова: «Як тільки ця зона у нас з’явилася, постійно приходжу сюди гуляти зі своєю собакою. Це максимально зручно і комфортно. Собаки як маленькі, так і великі бігають тут, граються і нікому не заважають, тобто немає захоплених поглядів від інших та й з дітьми можна вільно гуляти у сквері».

Мешканка просп. Петра Калнишевського Олена Шалімова теж схвалює облаштування спеціальних майданчиків для вигулу собак.

«У родині маємо сибірську хаскі. Такій породі заборонений самовигул, тобто власники таких великих порід не можуть відпустити собак, щоб ті вільно бігали по території. Тому такі спеціальні майданчики – порятунок. Приходимо сюди щоранку і щовечора, відпускаємо собаку і вона спокійно гуляє. Окрім того, дуже зручно, що майданчик облаштований спеціальним зручностями для тренування. До нас з інших районів міста приїжджають із собаками, тому дуже добре, якщо таку інфраструктуру у місті розвиватимуть», - додала пані Олена.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook