ГоловнаCуспільство

Цьогоріч Дніпропетровщина збільшила експорт майже на 50%

У 2021 році експорт на Дніпропетровщині зріс майже на 50%. Торговельні операції проводили з партнерами із 148 країн світу. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов під час засідання ради з розвитку експорту при ОДА.

«Експорт – це розвиток економіки та надходження коштів до держави. А ще підвищення якості продукції, – зазначив Володимир Орлов. – У 2021-му підприємства області значно наростили обсяги експорту товарів – вони збільшились майже на 50%. Дніпропетровщина підтвердила статус провідного експортера країни».

Нині область дає п’яту частину від загального українського експорту, додав Володимир Орлов. Найбільше продукції поставляли до Китаю, Польщі та Чехії. Серед найзатребуваніших товарів – руди, шлаки, метали та сільгосппродукція

«Дніпропетровщина – експортноорієнтована область. За перше півріччя 2021-го забезпечили надходження митних платежів на 13,7 млр грн. Це на чверть більше, ніж минулоріч», – розповів в.о начальника Дніпровської митниці Олексій Мужев.

Під час засідання ради з розвитку експорту говорили і про те, як підтримати підприємців. Серед перспективних кроків, каже учасник зустрічі Ігор Снітівкер – допомога у проведенні виставок та створення спільного інформаційного майданчика експортерів.

«Без підтримки експортерам дуже важко. За кордоном ми знаходимось у нерівних умовах. Тому важливо налагодити зв’язок між усіма органами, які задіяні у міжнародній торгівлі», – сказав голова комітету розвитку експорту Регіональної ради підприємців при Дніпропетровській ОДА Ігор Снітівкер.

Рада з розвитку експорту – консультативно-дорадчий орган при Дніпропетровській ОДА. До неї входять представники митниці, податкової служби, Держпродспоживслужби, Дніпростандартметрології, Експортно-кредитного агентства, торгово-промислової палати, бізнесу та облдержадміністрації.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook