ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині «з нуля» зводять два сучасні басейни

На Дніпропетровщині зводять «з нуля» два басейни. Там будуть умови для занять дорослих та дітей. Один із будмайданчиків розгорнувся у передмісті обласного центру – селищі Слобожанське. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Розбудовуємо спортивну інфраструктуру регіону. Реконструюємо стадіони. Зводимо «з нуля» басейни. Сучасні умови для занять плаванням створюємо у Нікополі та Слобожанському», – розповів Валентин Резніченко. 

У Слобожанському басейн зводять поряд із новим спорткомплексом. Зовні будівлі будуть із однаковим дизайном. 

«Вже готові зовнішні стіни. Завершуємо з покрівлею. На черзі – встановлення вітражів «у підлогу». На 1-му та 2-му поверхах все відштукатурили і підготували під плитку. Будівля буде теплою та матиме сучасний вигляд», – сказав генпідрядник Володимир Кононов. 

Всередині прокладають вентиляцію. Підрядники кажуть, будівлю оснастять сучасними системами очищення повітря та води. 

 

Облаштовують два басейни: 25-метровий – для дорослих, 10-метровий – для дітей. 

«Меншу чашу готуємо під гідроізоляцію. Незабаром будемо її випробовувати», – додав Володимир Кононов. 

Роботи – державним, обласним та місцевим коштом. Це один із проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

«Займаюся футболом та треную дитячу збірну. Коли відкриють басейн, планую частину занять проводити у воді. Це сприятиме додатковому розвитку м’язів у маленьких спортсменів», – розповів мешканець Слобожанського Ілля Дейнеко. 

На 3-му поверсі, над басейном для дорослих, розташують трибуни на 100 глядачів. 

«Не можемо дочекатися, коли ж відкриють новобудову. Поплавати мріють і діти, і дорослі, і люди похилого віку. Впевнена, басейн забажають відвідувати і дніпряни, і мешканці сусідніх громад», – поділилася мешканка Слобожанського Надія Кабаненко. 

Територію навколо будівлі басейну заасфальтують. Частину – озеленять. Висадять дерева. Встановлять автоматичну систему поливу. Облаштують і парковку для авто. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook