ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі інвестує понад 20 млн гривень в електроінфраструктуру Павлоградського району

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі проводять модернізацію електрообладнання та реконструкцію ліній, що забезпечують світлом жителів Павлограду та Павлоградського району. До кінця року тут оновлять майже 54 кілометри мереж, проведуть капремонти і реконструюють 4 розподільних пункти та 27 трансформаторних підстанцій. Така модернізація дозволить задовольнити зростаючі потреби жителів в електроенергії та забезпечить їх надійними й сучасними джерелами електропостачання. Про це повідомили в компанії.

Зі зростанням енергоспоживання в регіоні зростають і вимоги до параметрів якості електроенергії. Тому фахівці компанії системно модернізують енергетичну інфраструктуру, змінюючи обладнання на нове, більш сучасне та ефективне.

«ДТЕК діє в інтересах України та піклується про своїх клієнтів, системно трансформуючи енергетичну інфраструктуру. Цього року інвестуємо в мережі Павлоградського району понад 20 млн грн. Зокрема, замінимо морально застаріле обладнання розподільчих пунктів, які живлять такі мікрорайони Павлограда, як «Горвєтка», РТС, «Сільмаг» та «Хутори». Модернізуємо наші трансформаторні підстанції, забезпечивши жителів додатковим джерелом потужності», – зазначивначальник Павлоградського РЕМ ДТЕК Дніпровські електромережі Костянтин Стадник.

Фахівці компанії оновлять майже50 км ліній низької та середньої напруги. Для автоматизації та підвищення надійності повітряних ліній середньої напруги 6-10 кВ застосовують спеціальні пристрої – реклоузери. Їх цього року встановлять на двох лініях, які забезпечують електропостачанням майже 2 тисячі жителів двох населених пунктів Павлоградського району й міста Тернівки та є найбільш важливими для розподілу електроенергії. При виникненні аварійної ситуації реклоузери тут же локалізують пошкоджену ділянку, зберігаючи при цьому роботу основної лінії та електроживлення підключених до неї клієнтів. Та дозволяють набагато оперативніше виявити і ліквідувати аварію в мережі.

Також в Тернівці в серпні-вересні проведуть масштабну реконструкцію 37-кілометрової повітряної лінії, яка забезпечує електрикою жителів 4-х сіл Павлоградського району. Замінять 25 кілометрів проводу, встановлять 63 нових електроопори та понад 400 ізоляторів.

Крім того, в селі Межиріч Павлоградського району до кінця року завершать облаштування навчального полігону. Тут фахівці з усієї області, а також інших регіонів, будуть навчатися проведенню ремонтів без відключення напруги для клієнтів. На переоснащення полігону компанія направить понад 9 млн грн. Європейська технологія, яку ДТЕК Дніпровські електромережі одним з перших почав використовувати в Україні, дозволяє мінімізувати незручності для клієнтів. Зараз вже близько 25-35% поточних ремонтів в Павлограді та області проводять без відключення напруги. Надалі фахівці компанії планують розширювати перелік та види робіт і проводити так більшість ремонтів на лініях та електрообладнанні. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook