ГоловнаCуспільство

Офіційна заява міської ради Дніпра

У Дніпрі протягом останніх років проводиться робота щодо зменшення кількості рекламних конструкцій, оскільки зростання ринку зовнішньої реклами призвело до перенасиченості центральної (історичної) частини та основних магістралей і проспектів бордами. Вони порушують візуальні характеристики сформованих архітектурних ансамблів, зменшують естетичну та туристичну привабливість міста, руйнують його унікальний вигляд, відволікають водіїв та збільшують візуальне навантаження.

Крім того, великі щитові рекламні конструкції виготовлені з металевого проката, мають незадовільні естетичні показники, розташовані нерівномірно та зосереджені в місцях концентрації населення – у межах центральної частини міста, на головних магістралях та площах, де розташовані заклади культури, підприємства торгівлі та побутового обслуговування, в місцях масового відпочинку населення. Це погіршує рівень безпеки руху та порушує візуальну цілісність рекламного простору.

Ініціатива міської влади щодо упорядкування розміщення елементів зовнішньої реклами на території Дніпра для відновлення його естетичного вигляду, підкреслення культурної особливості та уникнення можливих травматичних випадків позитивно сприймається дніпрянами і гостями міста.

Більшість розповсюджувачів зовнішньої реклами йде назустріч міській владі та добровільно змінює розташування своїх рекламних конструкцій відповідно до нових ухвалених виконавчим органом Дніпровської міської ради схем оформлення міського середовища засобами зовнішньої реклами. Ці схеми враховують згадані естетичні тенденції щодо розміщення рекламоносіїв зі збереженням візуальної цілісності міської інфраструктури.

Однак, деякі розповсюджувачі зовнішньої реклами у місті, які мають значну частку на цьому ринку, такі як: ТОВ «Голос Дніпра», ТОВ «Алесан», ТОВ «СІЛЛ», ТОВ «Тетраграмматон 7», – не поділяють сучасної концепції упорядкування міста. Для захисту лише власних корисливих інтересів, пов’язаних з отриманням прибутку від діяльності розміщення зовнішньої реклами, згадані підприємці відмовляються добровільно виконувати законні рішення Дніпровської міської ради щодо упорядкування розміщення зовнішньої реклами. Це призводить до примусового демонтажу їхніх бордів. Зловживаючи своїми правами та використовуючи недосконалість судової гілки влади, згадані рекламодавці блокують ці законні рішення за допомогою судів.

Також деякі особи, серед яких є і депутати міської та обласної рад, як вбачається, діючи в інтересах зазначених організацій, вчиняють дії, спрямовані на перешкоджання проведенню демонтажних робіт, що призводить до сутичок. Така категорична відмова зазначених вище розповсюджувачів зовнішньої реклами виконувати законні вимоги місцевої влади щодо відновлення адекватної рекламної ситуації у місті свідчить про нехтування останніми суспільною думкою дніпрян та порушує, зокрема, права та законні інтереси контрагентів, що звертаються за розміщенням реклами до вищевказаних рекламодавців. Як вбачається з останніх подій, вони взагалі не піклуються про своїх контрагентів.

Інформацію наведено для висвітлення останніх подій в місті та піклування про підприємців.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook