ГоловнаCуспільство

​У Лихівці капітально ремонтують опорну школу

У Лихівці капітально ремонтують півстолітню опорну школу. Підрядники приводять до ладу покрівлю та оновлюють приміщення всередині. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Діти мають навчатися у комфортних і сучасних школах. Як у містах, так і в невеликих селах, – сказав Валентин Резніченко. – Один із закладів, який капітально ремонтуємо – опорна школа у Лихівці».

Кілька років тому у Лихівській школі замінили вікна, оновили фасад та відремонтували частину кабінетів.

«Школу побудували у 1974-му. Звичайно, вона вже потребувала ремонту. Після того, як замінили вікна, стало значно тепліше у класах. Чекаємо, що вже скоро діти підуть до повністю відремонтованого закладу», – сказала директорка Лихівської школи Лариса Дерид.

Нещодавно у закладі знову закипіла робота.

«Поряд із Лихівкою немає шкіл. Дітей з кількох сіл підвозять автобусами. Батьки хочуть бути впевненими, що ті приїдуть до гарних теплих класів. Важливо, щоб і всередині, і ззовні школа відповідала статусу опорного закладу», – зазначила секретар Лихівської селищної ради Тетяна Пилипенко.

«Думаю, після завершення ремонту у дітей буде ще більше стимулів ходити на навчання. Приємніше заходити до гарної, новенької школи», – поділилася педагог-організатор Лілія Братченко.

У першу чергу підрядники капітально відремонтують покрівлю, класи й коридори. Далі приведуть до ладу спортивну та актову зали.

Нині у розпалі – демонтаж на другому поверсі. Паралельно працюють і над покрівлею.

«Покрівлю утеплюємо, повністю міняємо несучі конструкції та покриття, – розповів представник підрядної організації Сергій Ляшенко. – Капітально відремонтуємо і школу всередині – будемо знімати усе до штукатурки. Оновимо стелю, підлогу та стіни, санвузли, кабінети. Завдання – зробити школу максимально теплою, аби витрачати менше енергоресурсів».

В опорній школі навчається 275 дітей з Лихівки та трьох навколишніх сіл – Райдужного, Байдаківки і Яковлівки.

Інфраструктуру в області розвивають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook