ГоловнаCуспільство

«ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРІЙ ДИТИНІ»: підкорювачка Евересту Ірина Караган долучились до благодійної акції Biopharma Plasma Дніпро (ФОТО)

Не звичайний традиційний «ДОБРИЙ ПОНЕДІЛОК» у Biopharma Plasma Дніпро проходить 19 липня. Зазвичай донори по понеділкам отримували добрі смаколики від українських компаній, соціальних партнерів плазмацентру. Але ж добрий, це не тільки смачний, а й сповнений добрих справ, зустрічей та вражень, якими можна поділитися.

19 липня на свою першу донацію плазми крові прийшла відома альпіністка, Ірина Караган, єдина жінка з Дніпра (і четверта з України), що підкорила найвищу вершину світу – Еверест та підняла над нею прапор Дніпра. На рахунку Ірини сходження на Кіліманжаро, Арарат, Монблан. Про це стало відомо на місці події.

До свого сходження на Еверест Ірина готувалася понад рік, ще місяць жила в таборі на схилі цієї вершини на висоті 5 000 м і чотири дні зайняло власне підкорення найвищої точки планети.

Завітавши до плазмацентру Ірина Караган вирішила, куди спрямує кошти і чому присвятить перший донорський подвиг. Без сумнівів альпіністка вирішила, що донація плазми буде благочинною, спрямованою на допомогу онкохворим дітям обласної дитячої лікарні.

Ірина про свої враження та порівняння з вже пережитим серйозним альпіністським досвідом розповіла на донації.

«Хтось допомагає грошима, хтось речами, найбільш відповідальні - здаючи плазму крові. Сьогодні я вперше стала донором плазми і відчуваю гордість, що у мене є можливість допомогти людям, які цього потребують. Я дуже вдячна, що мені надали таку можливість – допомогти. Вражена прекрасними умовами в плазмацентрі і чуйним відношенням до донорів. В цей раз моя плазма буде направлена на ліки для онкохворих діточок. Можливість врятувати чиєсь життя - це круто», - поділилася вона.

При цьому Ірина зазначила, що до сходження я готувалася рік, до донації ж два дні - дотримувалася лише спеціальної дієти

«Морально не готувалася, як на мене, я була до цього завжди готова, просто не знала що в Дніпрі є такий сучасний центр і така велика кількість небайдужих людей - донорів плазми. Нарешті я приєдналася до їх числа. Відчуваю велику відповідальність і закликаю всіх долучатись до донорства плазми, це дуже надихає, почуваєш себе частиною великої і корисної справи».

Післі донації Ірина Караган підписала декілька м'ячиків для донорів

В свою чергу, Мілана Олефір, лікар - терапевт Biopharma Plasmа Дніпро подякувала Ірині Караган, що та своїм прикладом мотивує інших бути корисним суспільству і небайдужим до інших.

«Донорство - це не тільки благодійність, а й добра справа для кожного донора. І такі відомі люди, як Ірина Караган допомагають нам залучати до донорства більшу кількість потенційних донорів. Ми вдячні Ірині, яка прийшла і своїм прикладом показала, що можна бути корисним і небайдужим.

Ми ж зі свого боку всебічно підтримуємо донорство та впроваджуємо програми і акції для донорів. Так саме зараз триває акція «Приведи друга» і діє бонусна програма за 3, 6 та 9 донації – вони дають можливість донору отримувати суттєві додаткові кошти до своєї донорської компенсації.

Хочу нагадати, що донорство плазми проходить в сучасних цілком безпечних умовах і приносить користь не тільки хворим людям у вигляді незамінних ліків із плазми, а й самому донору, тренуючи його імунну систему та очищуючи кров від шкідливих речовин. Донори довше живуть, а ще донорство плазми є дієвою профілактикою гіпертонії, інсультів та інфарктів, які, нажаль, значно «помолоділи» останнім часом з-за напруженого темпу життя».

Довідка.

Донорство плазми є не тільки благородною справою, а й корисним для самого донора:

  • Відбувається очищення і відновлення організму;
  • Плазмаферез - профілактика інфарктів та інсультів;
  • Донорство плазми - постійний контроль здоров'я і мотивація до здорового способу життя;
  • Донори плазми за статистикою живуть на 5 років довше.

Донорство плазми вигідно для донора:

  • Грошова компенсація за донацію становить до 300 грн;
  • Працює бонусна програма до кінця 2021 року для кадрових донорів: +300 грн за кожну 3 і 6 донації, та +600 грн – за дев’яту;
  • Акція «Приведи друга» - 100 грн за кожного нового донора;
  • Безкоштовні аналізи на ВІЛ, гепатит В і С і 22 показники крові та групу (Такий комплекс обстежень вартує більше 2500 грн);
  • Консультація досвідченого терапевта;
  • Донор має 2 додаткових оплачуваних вихідних, згідно із законодавством України.

Гарна доброзичлива атмосфера, 100% безпечність процедури в цьому медичному закладі європейського зразка чекають на нових донорів плазми крові.

Контакти:

Biopharma Plasma Дніпро

м Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

ПН-СБ - 7:30 -16: 00

колл-центр: 0800 600 003; 067 155 4828; 063 299 5659

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook