ГоловнаCуспільство

Для вчителів Дніпропетровщини придбають майже 5,3 тис ноутбуків

Для педагогів області державним та місцевим коштом закуповують ноутбуки. Нові гаджети надійдуть до 309 міських та сільських шкіл. Загалом їх отримають майже 5,3 тис вчителів. Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА. 

«Якщо раніше неможливо було уявити вчителя без указки, то сьогодні – без ноутбука. У пандемію дистанційне навчання – ледве не єдина форма організації освітнього процесу. Тому держава виділила субвенцію на забезпечення педагогів новими гаджетами. Наша область отримала понад 80 млн грн», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький. 

До закупівлі ноутбуків долучаться і громади, додав він. Доля місцевих коштів у співфінансуванні – від 10 до 30%. Все залежить від кількості населення території. 

У першу чергу гаджетами забезпечуватимуть вчителів опорних закладів та шкіл, в яких понад 100 учнів. Найбільше їх надійде до Дніпра, Кривого Рогу, Апостолівської, Верхньодніпровської, Синельниківської, Іларіонівської, Солонянської громад. 

«Для педагогів нашого опорного закладу та 3-х філій придбають 44 ноутбуки. До держсубвенції громада додала 88 тис грн, – розповіла начальниця відділу освіти Святовасилівської громади Ксенія Майтала. – Із власним гаджетом на «дистанційці» вчитель матиме змогу працювати і в школі, і вдома. На уроці в класі – додати більше творчості. А для учнів стануть доступними презентації та перегляди навчальних фільмів». 

Загалом держава виділила 980 млн грн на придбання ноутбуків для українських вчителів. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook