ГоловнаCуспільство

У Дніпрі 26 учасників АТО/ООС навчилися основам кібербезпеки

У Дніпрі 26 учасників АТО/ООС навчилися основам кібербезпеки

26 учасників АТО/ООС пройшли безкоштовний курс з кібербезпеки в Університеті митної справи та фінансів Дніпра. Протягом трьох місяців вивчали методи протидії кіберзлочинності та захисту інформації. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА. 

«Після повернення з війни учасникам АТО/ООС потрібна підтримка. Допомога у виборі подальшого шляху, розвитку. Ця програма – чудовий старт. Можливість пізнати нове та отримати корисні навички» – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Олена Кришень. 

На курсі вивчали комп’ютерні технології. Та більш поглиблено – криптографіку, поділився учасник Сергій Мачульський. 

«Раніше я не цікавився кібербезпекою, але зараз хочу навчатись далі і працювати в цій сфері. Велика перевага – нові знайомства, будемо надалі підтримувати зв’язки» – розповів АТОвець Сергій Мачульський. 

Учасники відвідували теоретичні лекції, відпрацьовували знання на практиці. 

«Військові працювали з психологом, вчилися основам підприємництва, складали бізнес-плани та резюме» – сказала координатор проєкту у Дніпрі Ірина Сорокіна. 

Курси «Кібербезпека та захист інформації» – частина програми «Норвегія-Україна». Базове навчання учасників АТО/ООС сплатила держава. Заняття з соціальної адаптації – Міністерство закордонних справ Норвегії. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook