ГоловнаCуспільство

Мешканці понад 160 квартир залишились без газу через самовільне втручання в будинкові мережі

Мешканці понад 160 квартир залишились без газу через самовільне втручання в будинкові мережі

АТ «Дніпрогаз» інформує про ситуацію щодо обмеження розподілу газу мешканцям багатоквартирних будинків Центрального, Соборного та Чечелівського районів Дніпра.

Міжопалювальний період – найкраща пора для перевірки справності систем газопостачання та газових приладів, а також здійснення у разі необхідності їх заміни для безпроблемного проходження сезону низьких температур. Проте інколи споживачі блакитного палива забувають, що переоблаштування діючої системи газопостачання можуть виконувати лише фахівці з відповідним досвідом, наявними ліцензіями та дозволами на виконання газонебезпечних робіт.

Так, протягом останніх п’яти днів через самовільне втручання у внутрішньобудинкові газопроводи мешканці трьох багатоквартирних будинків у Центральному (просп. Б. Хмельницького, 24), Соборному (вул. Абхазька, 3) та Чечелівському (вул. Боброва, 21) районах нашого міста, а саме 164 квартир, залишились без газу. Причина тому - потрапляння води в газові мережі внаслідок залучення непрофесіоналів до заміни газових колонок у помешканнях. На щастя, винуватців надзвичайних ситуацій у кожному з будинків вдалося оперативно встановити.

Зауважимо, що відновлення розподілу газу буде виконуватись згідно до вимог Кодексу ГРМ після перевірки метрологічних характеристик залитих водою приладів обліку газу та відшкодування збитків, заподіяних порушниками Оператору ГРМ.

Згідно до вимог Кодексу газорозподільних систем та Правил безпеки систем газопостачання у разі виявлення самовільно підключених, замінених та/або встановлених газових приладів спеціалісти газової компанії зобов’язані відключити зазначені прилади від системи газопостачання шляхом встановлення заглушки.

Акцентуємо увагу наших клієнтів на недопустимості самовільного втручання у газові мережі та нагадуємо, що для встановлення додаткового обладнання, його заміни або переносу слід звертатись до спеціалістів 104.ua клієнтського простору по вул. Паторжинського, 24. Довіряйте роботи з реконструкції газових мереж лише професіоналам.

Додатково повідомляємо, що 1 травня 2021 року набрали чинності зміни, внесені до Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Таким чином, мешканцям газифікованих багатоквартирних будинків або за їхнім рішенням - управителям багатоквартирного будинку, об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку, іншій уповноваженій співвласниками особі необхідно забезпечити укладання договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання (ТО ВБСГ) на кожен багатоквартирний будинок окремо. Це ринкова послуга, яка виконується з метою безперебійної та безаварійної експлуатації систем газопостачання.

Спеціалісти «Дніпрогазу» вкотре закликають дніпрян до співпраці та наголошують на важливості та необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства в частині безпечної та надійної експлуатації систем газопостачання та газового обладнання.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook