ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі за ніч відновив електропостачання у 115 населених пунктів, знеструмлених через негоду

ДТЕК Дніпровські електромережі за ніч відновив електропостачання у 115 населених пунктів, знеструмлених через негоду

На Дніпропетровщині частина населених пунктів залишилися без світла внаслідок негоди, яка вирувала з вечора 29 липня. Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі працювали всю ніч, щоб відновити електропостачання в постраждалих від грози районах. Станом на ранок відновили роботу понад 80 ліній та 700 трансформаторних підстанцій. Електропостачання повернули у 115 населений пункт сільської місцевості, що були знеструмлені повністю або частково. Світло відновили для майже 35 тисяч клієнтів. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Особливо постраждали Дніпро, Новомосковський, Павлоградський та Синельниківський райони.  Гроза та шквальний вітерспричинили відключення та обриви 85 ліній та 936 трансформаторних підстанцій (ТП).

Вночі в регіоні працювали близько 90 аварійних бригад електриків. До ранку вони відновили електропостачання для більшості клієнтів. Знеструмленими ще залишаються 10 населених пунктів повністю та 11 — частково. Зокрема, фахівці працюють над відновленням електропостачання для понад 1200 абонентів Дніпра, які залишилися без світла через пошкодження ліній.

«ДТЕК – надійна та відповідальна компанія, яка турбується про своїх клієнтів, тому ми направили всі сили та ресурси для боротьби зі стихією та повернення комфорту в кожну домівку нашого клієнта. До ліквідації аварій залучені близько 170 наших спеціалістів та 73 одиниці техніки. Додатково підтягуємо бригади у Дніпро, де все ще багато відключень», — підкреслив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.  

Аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують працювати у посиленому режимі 24/7, щоб якнайшвидше повернути світло в домівки клієнтів.

За прогнозами синоптиків, шквальний вітер, зливи та грози триватимуть й 30 липня. Тож бригади готуються до нових випробувань негодою. Фахівці контролюють ситуацію та готові оперативно реагувати на можливі нові аварії.

ДТЕК Дніпровські електромережі просить мешканців області бути обережними, не наближатися до оголених дротів, обірваних ліній, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор та аварійних дерев.

Поради під час негоди:інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі на сайті компанії, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebook або чат-ботуViber таTelegram.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook