ГоловнаCуспільство

Масштабні фестивалі та унікальна відеоінсталяція: як Дніпро святкуватиме 30-ту річницю незалежності України

24 серпня відзначатимуть 30-ту річницю незалежності України. У Дніпрі до свята підготували цікаві заходи, до яких зможуть долучитися усі містяни. Наприклад, зробити внесок у створення унікальної відеоінсталяції «Україна. Dnipro 30». Про це під час пресконференції 4 серпня розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.  Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«30 років незалежності – це період певного аналізу та осмислення розвитку нашої Батьківщини. Завдяки відеоінсталяції «Україна. Dnipro 30» ми хочемо зробити своєрідний екскурс в історію поглядом дніпрян. Інсталяція працюватиме на площі Героїв Майдану 24 серпня. Це буде колаж зі світлин та відео, які надішлють нам дніпряни. На початку наступного тижня почне працювати офіційний сайт проєкту ukraine30.dp.ua, куди можна буде надсилати свої архівні фото та короткі відео», – зазначив чиновник. 

У кожному районі міста біля палаців культури працюватимуть локації загальноміської акції «Я бажаю тобі, Україно». Це брендволи з мапою країни, де усі охочі зможуть залишити побажання українцям та державі. До святкування долучилися й громадські організації, які запропонували ініціативи, – міська рада їх підтримала. 21 та 22 серпня на аеродромі «Кам’янка» (вул. Березинська, 90) відбудеться фестиваль повітроплавання «Dnipro open sky». 

«Тут буде розважальна програма з авіації, повітроплавання, ракетомоделювання. Під час фестивалю встановлять рекорд України – одночасний запуск 500 моделей ракет. Також під час заходу гості зможуть ознайомитися з літаками. Це унікальна подія, бо усі, хто цікавиться авіацією та повітроплаванням, зможуть вільно прийти на аеродром та поспілкуватися з професіоналами, побачити, як це все працює на власні очі», – розповіла голова громадської організації «Dnipro open sky» Оксана Семехіна.

А 24 серпня у сквері «Прибережний», що на ж/м Перемога, відбудеться фестиваль «Be healthy. Здоровий ти – здорове місто». Він триватиме з 10:00 до 22:00. 

«Фестиваль проходить уже третій рік поспіль, і раніше він мав лекційний характер. Цьогоріч ми змінили підхід. Будуть унікальні фотозони, театралізована програма, виступи спортсменів, виставка крафтової та органічної продукції, зона профілакторію, де гості зможуть пройти експрес-обстеження. Виступить на фестивалі й відомий психолог Дмитро Карпачов», – зазначила організаторка «Be healthy. Здоровий ти – здорове місто» Вікторія Суходольська.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook