ГоловнаCуспільство

Інспекційний рейд у Дніпрі: перевірка своєчасного скошування трави та карантинних рослин біля магазинів

Чи косять дніпровські підприємці своєчасно траву на прилеглій до магазинів території перевірила 5 серпня інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради. Розпочали черговий рейд з просп. Богдана Хмельницького, 8. За правилами в межах міста трава не повинна перевищувати 10 сантиметрів. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

Не покошено біля ковбасної ятки. З власником провели бесіду та дали два робочих дні на скошування. А поряд з яткою стоїть порожня торговельна будівля. Там рослини заввишки з людський зріст, а на дверях висить тільки номер охорони: «Ми зателефонуємо охороні і повідомимо, що тут треба прибрати, попросимо зв’язатися із власником будівлі. Якщо не буде прибрано у строк і наші приписи будуть проігноровані, шукатимемо у реєстрі чия це будівля і поштою надішлемо вже протокол», – сказав головний спеціаліст відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Дмитро Гомілко. 

Якщо прилегла територія вся поросла карантинними рослинами та травою, інспекція з благоустрою має право скласти протокол про адміністративне правопорушення. Штраф від 850 до 1700 грн. Протокол передається на комісію до міськради Дніпра для винесення штрафу або попередження.

 Щодня співробітники інспекції виходять на такі перевірки і виявляють з десяток порушників. За словами інспектора з благоустрою, є і сумлінні підприємці. Як приклад – після розмови декілька днів тому одразу ж покосили біля супермаркету, що по просп. Богдана Хмельницького, 16.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook