ГоловнаCуспільство

​Нові можливості ОСББ та ЖБК для підвищення безпеки руху на прибудинкових територіях

Дніпро – перше місто, яке проявило ініціативу щодо передання ОСББ та ЖБК ще неоформлених прибудинкових територій, аби об’єднання могли офіційно витрачати кошти на приведення їх до ладу. Це дасть можливість співвласникам вживати усіх необхідних заходів у дворах будинків, зокрема, встановлювати обмежувачі руху, ремонтувати асфальтне покриття та тротуари. Про це повідомив 6 серпня під час пресконференції начальник відділу по роботі з проєктами управління з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Питання підвищення безпеки дорожнього руху на подвір’ях багатоквартирних будинків постає з року в рік. Тому наразі готується рішення виконавчого комітету, яке дозволить передати об’єднанню неоформлену прибудинкову територію, визначивши її межі та площу. Завдяки чому ОСББ та ЖБК, беручи участь у програмі співфінансування, зможуть облаштовувати не тільки свої будинки, а ще й інфраструктуру навколо. Така можливість з’явилася цього року завдяки нововведенням у законі про житлово-комунальні послуги», – сказав Владислав Макарець.

Також він додав, що приймання заявок на участь у програмі співфінансування триває. Документи можна подавати до 31 серпня через сайт http://osbb.dniprorada.gov.ua, а також приносити до управління з питань самоорганізації населення ДМР за адресою: площа Шевченка, 7, каб. 428.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook