ГоловнаCуспільство

Як у Дніпрі проходить медична підготовка водіїв електротранспорту

Як у Дніпрі проходить медична підготовка водіїв електротранспорту

11 серпня у навчально-виробничому центрі комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» провели заняття з медичної підготовки для учнів водіїв трамваїв. Навчання у центрі – на постійній основі. Майбутні водії опановують основи надання домедичної допомоги постраждалим, а потім теорію закріплюють на практиці. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

 «Коли учні водіїв трамвая отримують права, вони мають знати, як зупиняти кровотечу, боротися з отруєннями, накладати пов’язку, як виносити постраждалого з вогню, як надати першу домедичну допомогу постраждалому, що робити, коли в людини трапляються серцеві напади, епілепсія тощо. Всіма цими навичками має володіти водій електротранспорту, і ми навчаємо цього регулярно кожен випуск, кожного учня групи», – сказала завідувачка поліклініки – викладачка медичної підготовки КП «Дніпровський електротранспорт» Тетяна Міщенко.

Викладачка навчально-виробничого центру КП «Дніпровський електротранспорт» Євгенія Гаупт каже: «У нас майже щомісяця трапляються випадки, коли пасажирам стає зле у транспорті. Тому водіям обов’язково потрібно знати основи медичної підготовки, адже це просто життєва необхідність. Коли водія сповіщають про виникнення подібної ситуації, він має зупинити транспорт та зробити усі необхідні дії, аби допомогти людині до приїзду швидкої».

Учениця водія трамвая Ольга Синельникова зауважує: «Наші наставники дуже серйозно підходять до питань викладання та вивчення матеріалів, особливо тих, що стосуються медичної сфери. Вони навчають нас бути зібраними та вчасно орієнтуватися, аби надати людині першу медичну допомогу у такому обсязі, щоб вона змогла дочекатися переїзду до лікарні».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook