ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська область — третя у рейтингу коронавірусних закупівель: на боротьбу із COVID-19 тут витратили майже 2 мільярди гривень

Дніпропетровська область — третя у рейтингу коронавірусних закупівель: на боротьбу із COVID-19 тут витратили майже 2 мільярди гривень

Аналітики громадської організації “Антикорупційний штаб” проаналізували закупівлі на боротьбу із пандемією коронавірусу у кожній з областей України та загалом по країні. Отже, за період від початку пандемії — березень 2020 року — витратили 38 мільярдів 5 мільйонів 629 тисяч 280 гривень бюджетних коштів. Повну таблицю витрат ви можете побачити у вкладенні. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Лідеркою серед областей за обсягом витрат традиційно є Київська — 14,75 млрд грн за півтора роки. На другому місці — Одеська (2,07 млрд грн), на третьому — Дніпропетровська (1,99 млрд грн). Найменші ж витрати були Херсонській (647,6 млн грн), Кіровоградській (394,0 млн грн) та Луганській областях (338,8 млн грн).

Дніпропетровська область посіла третє місце у рейтингу витрат на боротьбу із COVID-19: за півтора роки протистояння пандемії тут на боротьбу з нею витратили 1,99 мільярдів гривень. Найбільше витрачали у Дніпровській Облдержадміністрації — 745,53 млн грн. Дещо менше — у Криворізькій міській раді (411,29 млн грн), на третьому місці в області — Дніпровська міська рада — 360,29 млн грн.

Щодо постачальників, то найбільше коштів за «ковідні» закупівлі у Дніпропетровській області перерахували ТОВ “Автоспецпром” — 290,8 млн грн. На другому місці — ТОВ “СТМ-Фарм” (80,32 млн грн), на третьому — ТОВ “Ілатанмед” (77,23 млн грн).

На відміну від даних про витрати на ремонти, які чітко корелюються із кількістю населення, серед витрат на потреби COVID-19 майже всюди є пряма залежність від кількості діагностованих хворих на COVID-19. Наприклад, “аутсайдерами” рейтингу “коронавірусних” закупівель є Херсонська, Кіровоградська і Луганська області — там на боротьбу з пандемією витратили найменше коштів, але і хворих на коронавірус у цих трьох областях найменше в Україні. Натомість Львівщина — однаково четверта в рейтингу захворювань на коронавірус і витрат на боротьбу із пандемією. Хоча рейтинги дещо відрізняються, але в цілому тенденція вбачається саме така.

Дані про закупівлі у кожній з областей ви також можете побачити за посиланням: https://cutt.ly/PQCfmuK 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook