ГоловнаCуспільство

Нові дорожні знаки біля шкіл та унікальні дизайнерські ремонти спортзалів: як готуються у Дніпрі до 1 вересня

Нові дорожні знаки біля шкіл та унікальні дизайнерські ремонти спортзалів: як готуються у Дніпрі до 1 вересня

У Дніпрі триває активна підготовка до навчального року. У школах міста оновлюють спортивні зали, їдальні, стадіони тощо. А також не забувають і про безпеку учнів на дорогах: встановлюють спеціальні знаки та малюють розмітку пішохідного переходу. Більшість ремонтів встигнуть до 1 вересня. Про це повідомили в пресс-службі Дніпровської міської ради.

Нові знаки та розмітка вже готові біля школи № 120, що на Янгеля, 2. «Оновили пішохідний перехід, встановили застережні знаки: зменшення швидкості до 30 км на годину, позначка – діти переходять дорогу. Біля зебри ще поставили лежачі поліцейські», – розповів начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради Михайло Солярчин.

До Дня знань планують оновити знаки, розмітку й зебру і біля школи № 62: «Заклад розташований біля проїжджої частини й лишень має один застережний знак пішохідного переходу. Скоро розпочнуться роботи з масштабного оновлення. Гадаю, що погода дозволить завершити все в строки», – додав Михайло Солярчин. «Підкреслю, що аварій біля шкіл стало менше, бо встановлюються знаки безпеки, а школярів навчають правил», – поділився тимчасовий виконувач обов’язків інспектора відділу дорожнього руху управління патрульної поліції Олег Мартиненко. Водночас у навчальних закладах кипить робота з капітальних ремонтів. У школі № 25 на фінішній прямій оновлення спортивної зали та роздягалень. Замість однотонних стін дизайнери обрали помаранчевий, бежевий та білий колір, а по всьому приміщенню ще й нанесли мотиваційні написи.

Тут не було ніякого капітального ремонту майже сорок років: «Подекуди у приміщенні була й пліснява, що небезпечно для здоров’я дітей. Нової зали учні ще не бачили, мені здається, що вони будуть у захваті», – розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи СЗШ № 25 Тетяна Обіходенко.

А школа № 147 зможе похизуватися новим спортивним полем та парканом. «У нас 1300 учнів, і на базі школи за договором працюють й спортивні гуртки. Й більшість дітей з нашої школи професійно займається спортом. Тому таке поле дуже було нам потрібно. Тут будуть тренажери, розмічені бігові доріжки, футбольне й волейбольне поле», – показала директорка СЗШ № 147 Ольга Коцар. «Ремонти проводяться по всіх школах Дніпра. Цьогоріч оновлення відбудуться у 78 закладах (спортзали, санвузли, їдальні, майданчики). Також ми використовуємо різноманітні дизайнерські рішення й спортивні зали (як у 25-й школі) не схожі одна на одну. Робимо для того, аби освітній процес був у сучасних та комфортних умовах, а діти хотіли йти на уроки», – підсумував заступник начальника відділу інформаційного супроводу департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Артем Трапезніков.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook