ГоловнаCуспільство

З початку року «Дніпрогаз» обстежив близько 1100 км газових мереж

З початку року «Дніпрогаз» обстежив близько 1100 км газових мереж

У січні-липні поточногороку фахівці«Дніпрогазу» провели комплексне приладове обстеження (КПО) близько 1100 кмгазопроводів Дніпрата Дніпровського району. В результаті робіт було виявлено 63 витоки природного газу на надземних та підземних газопроводах. Про це сповістили в прес-службі компанії. 

У 2021 році АТ "Дніпрогаз" плануєобстежити більше 1800 км газопроводів комплексним приладовим методом.Засім місяців працівники служби КПО перевірили близько 1100 км газогонів, щоскладає 60% від запланованих показників. В ході робіт було виявлено майже 200 пошкодженьізоляційного покриття підземних газопроводів, 14 витоків газу на підземних та 49витоків на надземних мережах.

«Важливорозуміти, що навіть несуттєві пошкодження газових мереж не тільки призводять довтрат природного газу, але й можуть спричинити виникнення аварійних ситуацій, -розповідає в.о. технічного директора «Дніпрогазу» Сергій Матієнко. – Длясвоєчасного виявлення витоків газу фахівці підприємства оснащені лазерними детекторамиметану, газоіндикаторами, трасошукачами, обладнанням для контролю стануізолюючого покриття газопроводів без розриття ґрунту та іншими сучаснимиприладами».

Після комплексного обстеження газових мережфахівцями компанії приймається рішення щодо можливості подальшої експлуатаціїгазопроводів та включення їх до плану капітальних ремонтів та реконструкціїоб’єктів системи газопостачання.

Загальний обсяг фінансування заходів Планурозвитку газорозподільної системи АТ «Дніпрогаз» у 2021році встановлено на рівні 79 млн грн. Близько 40% коштів буде витрачено саме натехнічне переоснащення газових мереж Дніпра та Дніпровського району. За цікошти персонал компані планує провести реконструкцію більше 3 км газопроводів,замінити 32 газорегулюючі пункти, побудувати 3 нові станції катодного захистугазопроводів та реконструювати 28 існуючих станцій електро-хімічного захистугазопроводів.

Довідка:

АТ «Дніпрогаз» - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території Дніпра та Дніпровського району.

Регіональна Газова Компанія – сервіснакомпанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичногосектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування,модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторівГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в якихзайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис км газопроводів та понад 8млн споживачів газу.

Щорічно АТ «Дніпрогаз» доставляє для 400 тис своїх клієнтівблизько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, щообслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook