ГоловнаCуспільство

​Відомі виконавці, гурти, різноманітні фестивалі й спортивні заходи: як Дніпро відзначатиме День міста

​Відомі виконавці, гурти, різноманітні фестивалі й спортивні заходи: як Дніпро відзначатиме День міста

Цими вихідними Дніпро відзначатиме День міста. Переважна більшість заходів проходитиме 11 вересня. Цього року святкування повертається до більш звичного формату: традиційних виступів хедлайнерів на Фестивальному причалі, але з дотриманням карантинних вимог.

Так, музична програма на головній сцені розпочнеться з 15:00 виступом DJ Tapolsky. Далі запалюватиме глядачів українська співачка DOROFEEVA, хедлайнер європейських фестивалів, лауреат премії «Греммі» гурт «DAGAMBA», а також рок-гурт «БеZ Обмежень». Завершуватиме цього дня концертну програму на Фестивальному причалі відомий диджей з Франції Joachim Garraud, який вже втретє відвідуватиме Дніпро, і цього разу він підготував феєричне шоу спеціально до Дня міста. Свято на набережній закінчиться грандіозним шоу вогню, світла та лазерів, а також буде найбільша постіндустріальна світло-лазерна артінсталяція «Dnipro Light Flowers», до якої цього разу буде залучено вже п’ять труб.

«Традиційно на Фестивальному причалі працюватиме фудкорт. А в перервах між виступами артистів проводитимуться розіграші, вікторини, де можна буде виграти пам’ятні призи. Також на локаціях працюватимуть волонтери, які робитимуть температурний скринінг гостей. Водночас нагадуємо мешканцям і про дотримання карантинних вимог на святі: тримати дистанцію і носити маски», – підкреслив під час пресконференції директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Артем Нідєлько.

Представник мерії також озвучив іще одну велику святкову локацію на День міста – площу Шевченка, де гратимуть класичну музику. Зокрема, виступатиме студентський духовий оркестр академії музики ім. Глинки, симфонічний оркестр «The Festival» (диригент та керівник – народний артист України Дмитро Логвин), солістами якого є народна артистка України Людмила Монастирська, лауреат міжнародних конкурсів, соліст «Ла Скала» та «Ковент Гарден опера» Олександр Цимбалюк, а також всесвітньо відомий дует «Duo Gurfinkel» (у складі братів Олександра і Даніеля Гурфінкель).

Зі свого боку начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Євген Хорошилов зазначив, що урочисте відкриття Дня міста в Дніпрі стартує в суботу об 11:00 біля пам’ятника Олександру Полю. Упродовж дня на різних локаціях (центр міста, Січеславська Набережна, міські парки) теж будуть концертно-розважальні програми, фестивалі, артпроєкти тощо. Також для дніпрян і гостей міста готують різні заходи спортивного напряму.

За словами начальника управління спорту департаменту гуманітарної політики міськради Олександра Осипова, проходитиме фестиваль єдиноборств, фестиваль і парад байкерів, водне шоу (регата), яке завершиться яскравим костюмованим парадом сапів. Окрім того, заплановане авіашоу, виставка спортивних і тюнінгових авто, фестиваль здорового способу життя «Workout Fest».

Традиційно на День міста буде перекриття руху. Серед головних локацій – Січеславська Набережна, центральна частина в районі площі Героїв Майдану, Центральний міст, який буде цілком перекритий з 20:00 до 22:30 одинадцятого вересня.

Детальніше про перекриття, зміни руху громадського транспорту та програму святкування можна дізнатися на сайті міськради Дніпра.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook