ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині кращі американські хірурги оперуватимуть дітей з опіковими травмами та вродженими патологіями

На Дніпропетровщині кращі американські хірурги оперуватимуть дітей з опіковими травмами та вродженими патологіями

Протягом тижня в Дніпропетровській обласній дитячій лікарні кращі хірурги зі Сполучених Штатів Америки проведуть 35 операцій. Масштабний медичний проєкт на чолі з професором Гарвардської медичної школи, відомим лікарем клініки Massachusetts General Hospital Геннадієм Фузайловим втілюватиметься на Дніпропетровщині вперше. Лікування та реабілітація – безкоштовні. Протягом кількох місяців мешканці не лише нашої області, але і сусідніх регіонів подавали заявки, аби мати змогу долучитися до благодійного проєкту. З американськими лікарями познайомився очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

«Геннадій Фузайлов проводитиме операції дітям від кілької місяців до 18 років разом з бригадою американських лікарів. Задля цього в Дніпропетровській обласній дитячій лікарні виділили цілий поверх: підготували блок інтенсивної терапії (операційні, перев'язувальні, палати реабілітації, а також необхідне обладнання. До них також долучаться і медики з Дніпра та Кривого Рогу: для наших лікарів така співпраця - це чудова нагода перейняти досвід закордонних колег.
В обласній дитячій лікарні щороку приймають три сотні дітей зі складними опіками, тому тутешнім спеціалістам вкрай важливо постійно отримувати нові знання про сучасні стандарти лікування. Бригада з десятьох закордонних фахівців зможе проводити декілька операцій на одній дитині одночасно» – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Керівник обласної дитячої лікарні Олексій Власов розповів: можливість перейняти досвід провідних американських хірургів, на чиєму рахунку тисячі врятованих дитячих життів – безцінна.

«Цей проєкт вдалося втілити в життя завдяки підтримці обласних та міських урядників. Оскільки наш медзаклад приймає найтяжчих пацієнтів з усіх куточків Дніпропетровщини, для наших лікарів вкрай важливо – постійно отримувати нові знання про сучасні стандарти лікування. Це суттєво допоможе в роботі» – сказав очільник обласної дитячої лікарні Олексій Власов.

Геннадій Фузайлов приїздить до України з благодійною місією з 2010 року. За цей час йому вдалося врятувати близько тисячі українських дітей. Каже: він та його колеги завжди відкриті до співпраці.

«Ми залюбки поділимося своїм досвідом, адже розуміємо, наскільки це важливо для тутешніх лікарів. В рамках візиту ми не лише разом оперуватимемо дітей, але і проведено кілька лекцій та семінарів для наших українських колег» – зазначив Геннадій Фузайлов.

Микола Лукашук також зазначив: є намір запрошувати пана Фузайлова разом з його командою до Дніпропетровщини й надалі.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook