ГоловнаCуспільство

Майже шість тисяч безкоштовних засобів для реабілітації отримали мешканці регіону

Протези та ортопедичне взуття, палиці, милиці, наколінники, крісла-стільці та сидіння для ванни й душу. Ці та інші засоби придбали для жителів Дніпропетровщини коштом держави. На це спрямовано 45,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облради.

«Від початку року засоби для реабілітації отримали 2.5 тисячі мешканців регіону. Це літні люди, дорослі та діти, які мають інвалідність, військовослужбовці, котрі постраждали в зоні проведення АТО/ООС. Всього коштом держави було придбано майже шість тисяч предметів для реабілітації», — розповів голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

До технічних засобів реабілітації, якими забезпечуються люди належать:

  • протезні вироби (включаючи протезно-ортопедичні вироби (ортези, протези), ортопедичне взуття);
  • засоби для пересування (крісла колісні);
  • спеціальні засоби для самообслуговування та догляду (допоміжні засоби для особистого догляду та захисту: наколінники, налокітники, рукавиці на протез, чохли для кукс верхніх та нижніх кінцівок, вкладиші із силіконової або селевої композиції для кукс верхніх та нижніх кінцівок, подушки проти пролежневі та інші);
  • допоміжні засоби для особистої гігієни: крісла-стільці, сидіння на унітаз, сидіння-надставки на унітаз, щипці для туалетного паперу, стільці, табурети, сидіння для ванни та душу, східці, підставки для ванни, умивальники);
  • допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому (палиці, милиці, ходуни, поручні);
  • меблі та оснащення (столи, меблі для сидіння, ліжка, матраци проти пролежневі, перила та поручні, брусся, опори);
  • спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією (магнітофони, диктофони, годинники, мобільні телефони для письмового спілкування).
  • Соціальні гарантії щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю в Україні визначено Законом України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні».

Аби отримати необхідні предмети, громадянам слід звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook